Her står en hel avdeling tom

Mens alvorlig syke barn stues sammen i etasjen over.

LEDIG KAPASITET: Her var Rikshospitalets ortopedi-, øre-, nese- og halspost for barn. Nå er den presset inn på arealet til nevrokirurgiavdelingen, men ingen andre bruker de fraflyttede lokalene per i dag. Foto: Siv Johanne Seglem/ Dagbladet. 
Bildetekst:Tomme rom på rikshospitalet
Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
LEDIG KAPASITET: Her var Rikshospitalets ortopedi-, øre-, nese- og halspost for barn. Nå er den presset inn på arealet til nevrokirurgiavdelingen, men ingen andre bruker de fraflyttede lokalene per i dag. Foto: Siv Johanne Seglem/ Dagbladet. Bildetekst:Tomme rom på rikshospitalet Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Før var de små pasientene fordelt på to etasjer. For å spare penger, har sykehusledelsen stuet sammen nevro-, ortopedi- og øre-, nese- og halsavdelingen på arealet til én avdeling i fjerde etasje på Rikshospitalet.

Der er det stappfullt. Men i den fraflyttede etasjen under har ingen andre flyttet inn. Resepsjonen er tom, sengerommene er tomme, lekerommene, venterommene og korridorene likeså.

Da sønnen på 19 måneder ble operert for kort tid siden, fikk Linda Verwaal tilbud om å sove på ei brakke eller på et kontor. Hun fikk oppgitt at det ikke var plass nok på avdelingen til at de kunne sove sammen.

- Dette var noe av det vi syntes var mest frustrerende, sier Linda Verwaal.

Slo alarmForeldre og ansatte slo i går alarm om forholdene ved den nye storposten.

De forteller om pasienter som nærmest blir kastet ut etter operasjon fordi det ikke finnes ledige rom, at foreldre til alvorlig syke barn må sove på brakker og skifte i korridorene, om dårlig renhold, mangelfull pleie og lenge planlagte operasjoner som avlyses i siste liten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer