Her står hovedvitnet

På taket til høyre står et av politiets nøkkelvitner under ranet i Stavanger og ser på det han tror er en øvelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): Minutter seinere tar de brutale ranerne to gisler og skyter seg ut av bygningen.

Dagbladet har gjentatte ganger snakket med vitnet som sto på taket til Handelens Hus i Stavanger. Rett nedenfor har ranerne parkert to fluktbiler, og en av ranerne holder vakt like bortenfor under ranet mot Norsk Kontantservice sist mandag.

- Jeg trodde det var antiterrorpolitiet som trente på gisselsituasjoner. Det var så lite lyd fra maskinpistolene at jeg trodde de skjøt med øvelsesammunisjon, sier vitnet til Dagbladet.

Bildet er tatt av en tilfeldig spansk hotellgjest ved Rainbow Maritime Hotel i Stavanger.

Etterforskningsledelsen offentliggjorde i går nye detaljer fra det brutale ranet i Stavanger. Med hvert sitt gissel skjøt to av gjerningsmennene mot det meste som rørte seg av politifolk.

Måtte flykte

Fra flere kanter nærmet politiet seg ranerne. Politibiler, også sivile, sto i flere av nabogatene. Men ranerne holdt politiet i sjakk ved å skyte hemningsløst, og kulehull i flere bygninger bekrefter skuddsalvene. Vitneutsagn tyder på at mange tilfeldig forbipasserende var nær døden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer