Her står Norge

GRORUDDALEN (Dagbladet :på nettet): I Oslo står de store godsterminalene. Dermed er det nesten full stopp i varetransporten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Her er det full stopp, sier klubbleder Wiggo Vinje ved DFDS Tollpost Globe på Alfaset i Oslo.

Sammen med sine streikende kolleger her og på Linjegodsterminalen på Alnabru og NorCargo på Karihaugen lammer han store deler av varetransporten i Norge.

- Noen varer går med dør-til-dør transport. De som driver med partigods er nemlig ikke tatt ut i streik. Men om noen dager vil folk merke at vi er i streik, vi frakter jo alt mellom himmel og jord. Papir, jernvarer og bøker bare for å nevne noe, sier Vinje.

I hans klubb stemte 95 prosent av medlemmene nei til oppgjøret.

Også ved Linjegodsterminalen på Alnabru var nei-prosenten relativt høy. 186 medlemmer valgte nei-seddelen i uravstemningen, bare 6 stemte ja.

- Vi har penger og kampvilje til å stå på lenge, sier klubbleder Sissel Karlsen.

Hun mener utvidelsen av avtaleperioden fra to til tre år, det vil si at det vil gå tre i stedet for to år mellom hvert tariffoppgjør, og den femte ferieuka er de viktigste kravene.

- Vi må helt tilbake til tjueåra for å se forlengede avtaleperioder. Jeg skjønner ikke hvorfor de kommer med det nå, sier Karlsen.

Streikevaktene ved Linjegodsterminalen på Alnabru har rigget seg godt til med egen brakke og store mengder kaffe. Og snart får de innlagt strøm.

- Sola sto opp kvart på seks i dag, og så hørte jeg på radioen at Oslo-biskopen støttet streiken. Så vi har vel Gud med oss, smiler klubbleder Karlsen.

Men dere vil ikke vente med lønnskravene til dere kommer til himmelen?- Nei, vi vil ha lønn nå, smetter kollegaen ved siden av inn.

FULL STOPP: Klubbstyremedlemmer Svenn Kolberg og Erik Grande sammen med klubbelder Sissel Karlsen ved Linjegodsterminalen på Alnabru.