FLOM:  Torsdag ble OL-byen Sotsji rammet av storflom som la byen under vann og stoppet all trafikk inn og ut av byen. Foto: Reuters / NTB Scanpix
FLOM: Torsdag ble OL-byen Sotsji rammet av storflom som la byen under vann og stoppet all trafikk inn og ut av byen. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer

Her står OL-byen Sotsji under vann

Sotsji rammet av flom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En storflom satte byen Sotsji i Russland, hvor de olympiske vinterlekene ble holdt i 2014, totalt på hodet torsdag.

Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Politimenn som skulle evakuere folk fra områdene rett utenfor byen, skal også ha funnet liket av mann, sa myndighetene i landet torsdag kveld, ifølge Reuters.

Hvorvidt mannen skal ha omkommet som følge av flommen, er uvisst.

Stopp i luft- og bakketrafikk Det som er sikkert, var at flommen satte all kommunikasjon inn og ut av Sotsji sto stille hele dagen. Fremdeles er byen delvis isolert.

Ingen tog gikk inn eller ut av byen, flyplassen var stengt på grunn av oversvømmelse og mange av veiene var ikke mulig å kjøre på, skriver Reuters.

Mange steder sto vannet en halv meter høyt.

Adler, en annen by som også var vertskap for flere OL-konkurranser under vinterlekene i 2014, noen mil øst for Sotsji ble også rammet av storflommen.

- Det er ikke noe vann, ikke noe gass, ikke noe elektrisitet, sa en beboer i Adler til russisk statlig TV, ifølge Reuters.

Frykter for avlingene Det store regnfallet fører også til frykt for avlingene i store deler av sørlige Russland.

- Sitausjonen er vanskelig, men regnet bør stoppet i løpet av et par dag dager, og det ventes tørst vær neste uke, sier Dmitry Rylko, sjef for jordbruks-organisasjon i Russland, ifølge Reuters.

Flom i Georgia Lengre sør, i landet Georgia, førte en storflom i forrige uke til 19 dødsfall i hovedstaden Tbilisi.

Et titalls dyr rømte også fra dyrehagen i byen, inkludert en tiger som tok livet av en mann.

 EVAKUERT:  Politiet evakuerte deler av Sotsji-by. Her står en kvinne og ser på følgende av flommen. Foto: Reuters / NTB Scanpix
EVAKUERT: Politiet evakuerte deler av Sotsji-by. Her står en kvinne og ser på følgende av flommen. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer