Tyrkias angrep

Her står slagene i Syria

Tyrkia har tatt over stadig større områder i Nord-Syria. Nå står kampene på flere sider. Samtidig trekker USA seg sørover, mens Bashar al-Assad tar tilbake tidligere tapte byer.

RAS AL-AIN: Den strategisk viktige grensebyen er blant områdene hvor det har pågått hardest kamper. Her bærer tyrkiskstøttede soldater vekk en skadet medsoldat i den pågende kampene. Tyrkia har kommet stadig lengen inn i Syria, og har snart tatt over hele den planlagte buffersonen. Foto: Nazeer Al-khatib / AFP/NTB Scanpix
RAS AL-AIN: Den strategisk viktige grensebyen er blant områdene hvor det har pågått hardest kamper. Her bærer tyrkiskstøttede soldater vekk en skadet medsoldat i den pågende kampene. Tyrkia har kommet stadig lengen inn i Syria, og har snart tatt over hele den planlagte buffersonen. Foto: Nazeer Al-khatib / AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan holdt mandag morgen en pressekonferanse om den pågående situasjonen i Nord-Syria, der Tyrkias inntreden nå er inne på den sjette dagen.

Han sier at de forbereder snarlig angrep mot byen Manbij nordøst i Syria, som i dag kontrolleres av styrker som står nær den kurdiske militsen SDF. Manbij har omkring 100 000 innbyggere.

- Vi skal til å ta en endelig avgjørelse, sier han.

Nekter for krig mot kurderne

Han hevder videre at Tyrkia vil gi byen tilbake til det arabiske folk.

Tyrkiske styrker kjemper i området mot kurdisk milits, som de siste åra har fått kontroll over større landområder erobret fra ekstremistgruppa IS.

Erdogan nekter imidlertid for at de er i krig med kurderne. Han signaliserer også at Tyrkia ikke har intensjoner om å kjempe mot den syriske hæren.

- Vi har ingen problemer med kurdere. Vi kjemper ikke mot kurdere. Vi har en terrororganisasjon mot oss. Du har ikke krig mot terrororganisasjoner, du kjemper mot dem. Kriger er stater mot stater. Vi vil fortsette vår kamp, sier han.

Avtale med Assad

Søndag kunngjorde den kurdiske administrasjonen at de har inngått en avtale med Assad-regjeringen. Den syriske hæren har ankommet området for å «konfrontere tyrkisk aggresjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer