Hva nå, Frp?: Per Sandberg måtte trekke seg både som fiskeriminister og nestleder i Frp. Sylvi Listhaug er favoritt til å bli ny nestleder – men vil hun fronte Frp på en måte som styrker partiet som regjeringsparti? Eller vil hun bygge opp under misnøyen på en måte som kan undergrave regjeringsprosjektet og partileder Siv Jensen? Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
Hva nå, Frp?: Per Sandberg måtte trekke seg både som fiskeriminister og nestleder i Frp. Sylvi Listhaug er favoritt til å bli ny nestleder – men vil hun fronte Frp på en måte som styrker partiet som regjeringsparti? Eller vil hun bygge opp under misnøyen på en måte som kan undergrave regjeringsprosjektet og partileder Siv Jensen? Foto: Heiko Junge / NTB ScanpixVis mer

Misnøye etter Sandberg-bråket:

Her står slaget i Frp

Sylvi Listhaug må fronte Frp og presse regjeringen på en helt annen måte enn Frp-statsrådene har klart. Hvis ikke kan regjeringsprosjektet ryke.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det er den klare forventningen på grasrota i Frp til Listhaug, som etter alle solemerker blir ny nestleder etter Per Sandberg. Dagbladet har snakket med en rekke kilder i ulike posisjoner i partiet.

Det store spenningsmomentet er nå: Vil Sylvi Listhaug fronte Frp på en måte som styrker partiet som regjeringsparti? Eller vil hun bygge opp under misnøyen på en måte som undergraver Siv Jensen og regjeringsprosjektet?

Styrke eller plage?

Etter fem år i regjering er det slitasje å spore i Frp. Men det er delte meninger om hvor utbredt frustrasjonen er. Mange setter sin lit til Sylvi Listhaug, dersom hun blir valgt til ny nestleder. Men de er spente på hvilken rolle hun inntar.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn