Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her står slaget i morgen

SV-Kristin i Lofoten for å mobilisere velgerne i sak nummer én.

SKAL VINNE: Kristin Halvorsen avsluttet valgkampen i Svolvær i Lofoten. Foto: LINDA NÆSFELDT.
SKAL VINNE: Kristin Halvorsen avsluttet valgkampen i Svolvær i Lofoten. Foto: LINDA NÆSFELDT. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||SVOLVÆR (Dagbladet): Siste stopp for Kristin Halvorsens 24-timers maraton for å mobilisere SV-velgere, var Svolvær i Lofoten. De rundt 200 SV-sympatisørne som var samlet på utestedet Bacalao fikk med seg en sprudlende partileder i valginnspurt.

- Jeg har så mye energi! Nå gir vi alt, sa Kristin Halvorsen.

Skal vinne
Sak nummer én for SV dette valget er kampen mot oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen. Kristin nærmest garanterer seier.

- Vi skal kjøre den saken tøft og hardt, og den saken skal vi vinne. Vi har overbevisende argumenter. Vi kan ikke gamble med fødestua til verdens siste store torskestammer. Det har vi ikke lov til, med tanke på kommende generasjoner, sier hun.

Men valgseieren kan ikke tas for gitt. Det er jevnt mellom de to blokkene, og SV ligger på siste meningsmåling an til en oppslutning på 9,1 prosent.

SV-velgerne avgjør
- SV-velgerne vil avgjøre om det blir rødgrønt flertall. Hvis vi våkner til Siv og Erna den 15., er det ikke mulig å få gjort noe med denne saken på fire år. Spørsmålet om vern av Lofoten avgjøres i dette valget, hevder Halvorsen.

Hun mener SV er det eneste partiet som har sjanse til å vinne den omstridte miljøsaken.

- Det miljøpartiet som skal forhandle med Arbeiderpartiet, altså SV, vinner miljøsaken. Venstre skal forholde seg til Høyre og Frp. Da skjønner alle at det blir dårlig, sier Halvorsen til Dagbladet.

Danset til Madcon
Det siste døgnet har hun annet danset til Madcons «Beggin» på Sentrum scene sammen med Jens og Liv Signe, sendt SMS til alle SV-medlemmer, møtt Idol-dommerne Jan Fredrik Karlsen og Tor Milde, åpnet høstutstillingen og "omvendt" komiker Sigrid Bonde Tusvik. I Svolvær var det alvor. Et åtte meter langt banner ble heist ned fra taket på Bacalao for å vise hvor høye bølgene kan være i Lofoten.
 
- Det finnes ikke teknologi og utstyr som kan redde oss hvis det skjer en ulykke i Lofoten. Ved ilandføring vil fire — fem tankere komme inn i fjørsteinene i uka. Får vi rødgrønt flertall skal vi hindre den saken, sa Halvorsen.

Men noe ultimatum ville hun fortsatt ikke stille, til tross for at Folkeaksjonen oppfordret henne om det i en appell i dag.

- Jeg tror ikke et ultimatum gjør at vi vinner saken, sier hun.

TØFT OG HARDT: - Vi skal kjøre den saken tøft og hardt, og den saken skal vi vinne. Vi har overbevisende argumenter. Vi kan ikke gamble med fødestua til verdens siste store torskestammer. Det har vi ikke lov til, med tanke på kommende generasjoner, sier Kristin Halvorsen. Foto: LINDA NÆSFELDT.
TØFT OG HARDT: - Vi skal kjøre den saken tøft og hardt, og den saken skal vi vinne. Vi har overbevisende argumenter. Vi kan ikke gamble med fødestua til verdens siste store torskestammer. Det har vi ikke lov til, med tanke på kommende generasjoner, sier Kristin Halvorsen. Foto: LINDA NÆSFELDT. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling