IKKE I TRAFIKK: Trikken ble sittende fast i rosehavet i Oslo mandag denne uka. Foto: Roy Olsen
IKKE I TRAFIKK: Trikken ble sittende fast i rosehavet i Oslo mandag denne uka. Foto: Roy OlsenVis mer

Her står trikken rosefast

- Den gikk treigere og treigere, og det var bare så vidt den nådde fram til Stortorvet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er blitt anslått at opp mot 200 000 personer var til stede på minnemarkeringen for terrorofrene i Oslo mandag denne uka.

Etter planen skulle minnemarkeringen i hovedstaden avsluttes med en marsj, men det var så mange frammøtte at marsjen måtte innstilles.

Det måtte også trikken, noe Roy Olsen foreviget med sitt kamera.

Sent ute - Jeg hadde tenkt å være med på markeringen, men var litt sent ute og skjønte at det ville bli smekkfullt. Dermed prøvde jeg istedet å finne et sted hvor jeg kunne få noen gode bilder, sier Roy Olsen til Dagbladet.  

Han driver fotobloggen Rooltrips, hvor han har lagt ut en bildeserie fra rosetoget. Og motivet fant han da han fikk øye på 11-trikken i folkemengden, mellom Grensen og Stortorvet - rosefast.

Ikke i trafikk - Den gikk treigere og treigere, og det var bare så vidt den nådde fram til Stortorvet. Der skjønte nok trikkeføreren at slaget var tapt ...  Jeg gikk bort og tok noen bilder, og pratet med ham, forteller Olsen.  

Etterhvert endret føreren displayet til «ikke i trafikk», og gikk ut av trikken.  

- Jeg skjønte på ham at han hadde en alle tiders kveld. Han stod der i over to timer, og konverserte med folk, forteller Olsen.

Gry Isberg, informasjonssjef i Ruter, sier at de har fått flere tilbakemeldinger fra rørte trikkeførere.

- For noen har dette vært en veldig sterk og rørende opplevelse, sier Isberg.

Hun forteller at flere av de ansatte i Ruter er personlig rammet av tragedien, og at det for noen derfor ble ekstra sterkt å se rosetoget.