Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her starter de dødeligste tornadoene i manns minne

Unik Nasa-video viser de voldsomme kreftene som herjer med USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Anslagsvis har 259 personer omkommet i tornadoene og stormene som har herjet USA den siste tida i det som beskrives som de dødeligste stormene de siste fire tiårene, og de dødeligste siden man begynte å telle dette offisielt.

Nasa har nå frigitt en unik satelittvideo som gir et innblikk i de ødeleggende kreftene.

Videoen er tatt fra GOES-13-satelitten, som overvåker været over Midtvesten i USA, fra 20. til 25. mai. Den viser blant annet stormen som nærmest utslettet byen Joplin, og tornadoene som herjet Missouri 22. mai og Oklahoma 24. mai. Du kan også se hvordan stormene samme dag forflyttet seg fra Arkansas, Illinois og Missouri, til Mississippi, Ohio, Kentucky, Tennessee og Indiana. Stormene denne dagen drepte 24 personer i delstatene Kansa, Arkansas og Oklahoma, ifølge nyhetsbyrået AP.

Vinden har fortsatt sine ødeleggelser også etter 25. mai, hvor videoen avsluttes.

Ifølge Ajc.com omkom tre personer i Atalanta natt til i dag norsk tid.

To av dem var to kvinner i 60-årene som kjørte en bil som ble truffet av et tre. Den tredje var en 19 år gammel mann som ble truffet av et tre da han var i ferd med å fjerne et annet tre fra veien.

Tidligere denne uka ble det anslått at tornadoen har etterlatt seg skader for 16,5 milliarder kroner. Dette tallet er bare ventet å stige.

Antall dødsfall i USA knyttet til stormer og tornadoer er i år mer enn åtte ganger så mange som gjennomsnittet for et normalt år.

Det er ventet at president Barack Obama vil besøke katastrofeområdet kommende helg.

JOPLIN: Byen som nærmest ble utslettet. Foto: REUTERS/Ed Zurga/Scanpix
JOPLIN: Byen som nærmest ble utslettet. Foto: REUTERS/Ed Zurga/Scanpix Vis mer