Her starter fly-fylla

GARDERMOEN (Dagbladet): Flyplassen er skinnende blank og ny, men passasjerene er like tørste som før. - Det er verst når det er lange forsinkelser. Da får jeg mye kjeft, sier bartender Hroar Alkvist på Gardermoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyselskapene burde være mye strengere med med flyfylla, mener charterturistene Dagbladet snakket med på Gardermoen i går. I taxfreebutikken treffer vi Roy Olsen og Svein Vigstad fra Finnsnes.

Slappe flyselskap

- Enkelte kan rett og slett ikke drikke, det er voksne folk som ikke kan beherske seg, sier de.

- Men flyselskapene er for slappe med å slippe dritfulle nordmenn inn på flyene. De slipper jo ikke inn på busser eller i drosje, mener kameratene, på vei til Korfu.

Ved Korfu-utgangen står Hroar Alkvist og tapper øl til tørste passasjerer i baren sin. Sylvia Skoglund og Stener Furuheim fra Holmestrand koser seg med øl og en snaps i baren.

- Alkoholforbud er ikke tingen, men det kunne gjerne være begrensninger på serveringen, mener de.

Voksne menn

- Jeg har stoppet to stykker ved innsjekking i år, forteller trafikkassistent Christian Walan fra Braaten. Det er sjelden ungdom lager kvalme, oftest er det menn i 30- 40-årene som er mest aggressive.

KAN DET: - Vi nordlendinger vet hvordan vi skal drikke, mener de garvede turkameratene Roy Olsen og Svein Vigstad fra Finnsnes.