Her starter hun brannen i gigantklesfabrikken

Kvinne mistenkt for å ha stå bak brannen hvor 111 omkom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag brøt det ut brann på en fabrikk i Bangladeshs hovedstad Dhaka.

111 omkom på fabrikken til selskapet Tazreen Fashion, som produserer klær for minst én europeisk kjede. Her ble også mer enn 150 mennesker skadd.

Ifølge CNN er tekstilfabrikken arbeidsplass for mer enn 2000 personer, og mangelen på nok nødutganger forvandlet fabrikken til en dødsfelle da brannen brøt ut.

Styrker mistanker om at brannen var påsatt En ny brann ved en annen fabrikk i byen to dager senere vakte mistanke om at det kunne ligge noe kriminelt bak det som først ble antatt å være en ulykke.

Og nå blir disse mistankene ytterligere styrket.

For politiet har nå gått ut med en overvåkningsvideo fra en av tekstilfabrikkene nær Dhaka, som viser en kvinne ikledd et rosa hodeplagg som et øyeblikk forsvinner under et bord med klær, før hun forsvinner ut av fabrikken.

Like etter hun har gått begynner røyk å sige frem fra under klærne på samme sted hvor kvinnen tidligere befant seg.

To i varetekt Mens brannen utvikler seg, løper den samme kvinnen inn igjen i fabrikklokalet sammen med flere andre arbeidere, som desperat forsøker å slukke de voksende flammene.

Politisjef ved Dhaka politidistrikt, Habibur Rahman, forteller at kvinnen med det rosa hodeplagget og en mann, som også skal ha blitt identifisert fra videoen, begge er i varetekt, mistenkt for ugjerningen, ifølge Reuters.

Begge skal være arbeidere ved fabrikken, og også mannen skal ha blitt identifisert i overvåkningsvideoen.

Det er rundt 4500 tekstilfabrikker i Bangladesh, der det lages klær til mange av de store kleskjedene i Vesten, deriblant kjente kleskjeder som H&M, Marks&Spencer, Carrefour og Wal-Mart.

Arbeidsforholdene i klesfabrikkene blir hyppig kritisert.

Massive protester Etter de mange fabrikkbrannene i Bangladesh de siste dagene, har mange samlet seg til demonstrasjoner. Tirsdag demonstrerte mer enn tusen fabrikkarbeidere i Dhaka med krav om at de som står ansvarlige for tragedien må straffes.

Ifølge Reuters er også tre sjefer ved tekstilfabrikkene arrestert onsdag.

Fabrikkbrannen har også satt søkelyset på globale forhandlere som kjøper klær fra Bangladesh, hvor lønnskostnadene kan være så lave som 37 dollar, tilsvarende i overkant av 200 norske kroner, i måneden for flere arbeidere.