Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her starter MC-Palin sin mystiske turné

Blandet mottakelse da Palin startet bussturneen ingen vet hvor ender.

MC-PALIN: Sarah Palin deltok i dag i det årlige Rolling Thunder-arrangementet. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP/Scanpix
MC-PALIN: Sarah Palin deltok i dag i det årlige Rolling Thunder-arrangementet. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sarah Palin, potensiell presidentkandidat for republikanerne, har startet sin bussturné i «fiendtlig territorium» på nordøstkysten i USA.

Turneen, som Palin har kalt «One Nation Tour», startet i dag på Rolling Thunder, et årlig motorsykkeltreff, som avsluttes ved kirkegården for Vietnam-veteraner i Washington DC.

- Ikke veldig fornøyd Palin fikk en blandet mottakelse, melder Washington Post.

Som forventet var det et stort presseoppbud, og det ble kaotisk da den tidligere visepresidentkandidaten ankom arrangementet, og sikkerhetsvaktene måtte rope til pressen og Palins fans for å hindre dem i å røre de dyre motorsyklene til deltakerne. Palin ankom fronten av parkeringsplassen.

- Jeg er ikke veldig fornøyd med ankomsten hennes. Hvis hun ville være med på kjøreturen kunne hun ha kommet inn bakerst, sier Ted Shpak, leder av Rolling Thunder, til Washington Post.

VIL HUN STILLE: Spekulasjonene rundt Palins presidentkandidatur har vært heftige den siste tida.  Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP/Scanpix
VIL HUN STILLE: Spekulasjonene rundt Palins presidentkandidatur har vært heftige den siste tida. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP/Scanpix Vis mer

Det spekuleres i om turneen er starten på Palins presidentvalgkamp. Mange av deltakerne mente det var upassende at Palin så ut til å bruke arrangementet politisk.
 
- Hun burde ikke komme hit for å si noe politisk. Hvis hun bare vil støtte løpet er det greit, men hvis hun bare vil ha stemmene våre synes jeg hun burde holdt seg unna, sier deltakeren Joe Clark til avisa.

Mystisk tur Rolling Thunders mål er å skape oppmerksomhet rundt krigsfanger og soldater som drepes eller forsvinner i krig.

I forkant av bussturneen, som altså startet i dag, het det følgende i en uttalelse på Palins offisielle hjemmeside:

- Vår nasjon er ved et viktig veiskille. Når vi ser framover er det viktig at vi kjenner historien, nasjonens grunnleggere, patrioter og utfordringene og seirene vi har vært gjennom.

Palin skal etter planen videre til minnesmerket i Antietam, hvor et av de største slagene i den amerikanske borgerkrigen fant sted, Gettysburg, som også var åsted for et stort slag i borgerkrigen. Men hva hun skal gjøre der er ikke klart, og det er heller ikke klart hvor turen går videre og hvor den skal avsluttes. I det hele tatt framstår turen som et mysterium, skriver Politico som i dag også spurte Palin hva formålet med det hele var.

SATT PÅ: Sarah Palin kjørte ikke selv. Foto: AP Photo/Alex Brandon/Scanpix
SATT PÅ: Sarah Palin kjørte ikke selv. Foto: AP Photo/Alex Brandon/Scanpix Vis mer

- Dette er vårt første stopp og jeg er takknemlig for at dere er her, svarte Palin ifølge Politico.

Palin hadde i dag med seg ektemannen Todd og døtrene Bristol og Piper.

Spekulasjonene om at hun vil stille som presidentkandidat har økt kraftig den siste tida.

MED FAMILIEN: Todd Palin hjalp kona å feste hjelmen. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP/Scanpix
MED FAMILIEN: Todd Palin hjalp kona å feste hjelmen. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP/Scanpix Vis mer