Her startet den ville ferden som drepte tre

Vognene sto på Alnabru. Politiet avhører ansatte i Jernbaneverket.

HER STARTET GODSVOGNENE: På Alnabru godsterminal startet godstogene som rullet ned til Sjursøya. Her ser vi de to blå lokmotivene som politiet har sperret av med teip. Lokomotivene tilhører Cargonet. Foto: Torbjørn Grønning
HER STARTET GODSVOGNENE: På Alnabru godsterminal startet godstogene som rullet ned til Sjursøya. Her ser vi de to blå lokmotivene som politiet har sperret av med teip. Lokomotivene tilhører Cargonet. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||• Les alt om togulykken på Sjursøya her

(ALNABRU): Ved Jernbaneverkets trafikksentral på Alnabru står to lokomomotiver sperret av med polititape. Tapen krysser skinnegangen og dekker rundt fem spor i bredden.  - Vi tror disse lokomotivene har sluppet vognene, sier avdelingsdirektør for jernbane i Statens havarikommisjon for transport Kurt A. Olsen til Dagbladet.Olsen understreker at man så langt ikke har trukket en konklusjon, men at foreløpige forklaringer havarikommisjonen har fått går ut på at godsvognene deretter begynte å rulle nedover mot Oslo sentrum og endte opp på Sjursøya.

Strekningen er på over sju kilometer.Da Dagbladet ankom godsterminalen på Alnabru stod lokomotivene fremdeles påskrudd.

Området ligger på høyde med Cargonets terminal, cirka 150 meter unna i luftlinje.  Alnabru ligger langt høyere enn Sjursøya og de 16 vognene, som hver veier 35 tonn, fikk enrom fart før det traff kaianlegget rett sørøst for Oslo sentrum.  Olsen forstår ikke hvordan ulykken kunne skje.

- Dette skal bare ikke kunne skje, så ærlige må vi være. Når et tog deler seg på denne måten, skal bremesene gå på. Hvorfor det ikke har skjedd, skal vi nå finne ut av, sier Kurt A. Olsen til NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer