Her startet eventyret

Her, i hjørnet av Lars Larssen Naumanns lille leilighet, ble Multicydes debut-cd «Multicydal» til. Nå er gruppa å se på tv flere ganger i uka, singelen «Not For The Dough» troner øverst på salgslista, og i morgen topper hiphop-låten Dagbladets Hit40-liste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå vil Lars (18) og Patrick Hauge (20) strukturere seg. Musikken skal bli «ni til fire»-jobb. Tida med hjemmekontor er over. Jakten på et lokale å flytte studioet til har pågått en stund.

- Når man sitter hjemme, er det lett å bli distrahert. Det er ikke tilfeldig at mesteparten av platen er laget midt på natta. Jeg og Patrick har hatt pyjamasfester og komponert musikk.

Debut i Melbu (!)

- Vi har ikke masse utstyr, og det vil vi heller ikke ha i det nye studioet. Vi vil rett og slett flytte vårt nåværende utstyr dit. Man trenger ikke meterlange miksepulter for å lage god musikk.

Selv om Lars er en selvstendig gutt og flyttet på hybel bare 15 år gammel, var det faren som satte fart på musikk-karrieren.

- Han ordnet en opptreden for oss på hjemstedet sitt. Skriv at vi opptrådte for første gang på kabareten i Melbu. Er ikke det litt morsomt, da? spør Larssen Naumann.

En lokal produsent overvar konserten og tilbød innspilling. Det fristet, men på toget hjem ble gutta enige om å gi ut cd-en selv.

- Vi tenkte bare å lage noen eksemplarer på cd-brenner og selge til kompiser, forteller Patrick Hauge.

Grov tekst

Isteden tok han med seg demoen til en kompis i platebransjen. Etter mange tilfeldigheter fikk Warner et tips og Multicyde et uimotståelig tilbud. Resten er en lang historie: Gutta har i flere måneder hatt mestselgende singler på samvittigheten. Nå gjør plata «Multicydal» rent bord.

I bokhylla står bror Vetle Lid Larssens mye omtalte bok, «Antisex». Vi hinter til en halvgrov tekstlinje fra hitsingelen «The Claptrap»: «...Bang your girl to this».

Begge ler.

- Vel, vi skrev vel den linjen mest fordi vi syntes det var veldig spennende, mener Lars. I det samme kommer en trøtt kjæreste ut av badet i bare pysjamasen. Lars Larssen Naumann ser lett rødmende til siden.

- Vi lever i en drømmestilstand. Vi holder konserter to ganger i uka og lever godt på det, innrømmer opphavsmennene bak «Not For The Dough» med tema fra filmen Flåklypa. Nå er det også klart at de vil stå på scenen under årets hitAwards fra Oslo Spektrum lørdag 11. september.

Feit lønn

Lars og Patrick sier de ikke gjør dette for pengene, men har ikke noe imot å bruke dem som kommer inn på kontoen. Vi hviler blikket på Lars' sølvlenke, og den nye dekoderen som troner over tv-en. Patrick satser på å realisere bildrømmen om en Lexus IS200 innen året er omme. Ikke helt gratis den heller, med en utsalgspris som starter på 350000 kroner.

Bare på konserter tar gutta inn over 50000 kroner hver i måneden. Og snart vil pengene fra et vanvittig platesalg kreve stor plass på kontoutskriftene.