Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her startet romansen

MADRID (Dagbladet): Eva Sannum (26) og prins Felipe (33) har vært kjærester i fire år. Dagbladet kan i dag røpe at kjærligheten mellom de to skjøt fart på denne restauranten i Madrid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kelner Alberto Quilez var på jobb i restaurant El Cuchi ved Plaza Mayor den aktuelle kvelden for fire år siden. Til Dagbladet forteller han: - Jeg trodde først at det ikke var noe forhold mellom de to. Prinsen hadde jo også tidligere vært her med venner. Nå skjønner jeg at det var kjærlighet. Allerede den kvelden så jeg at det var god kontakt mellom dem, sier kelneren. Den blonde jenta fra Norge hadde reist til Spania for å prøve lykken som modell - sammen med kronprins Haakons daværende kjæreste, Cathrine Knudsen. Gjennom Cathrine, som fortsatt er Evas gode venninne, ble Eva introdusert for den spanske prinsen.

Ble oppdaget

En sein sommerkveld er prins Felipe og Eva ute og spiser på El Cuchi, som er en meksikansk restaurant. De to setter seg diskré ved vinduet i andre etasje av restauranten.

På den andre sida av gata holder noen bygningsarbeidere på med å restaurere et hus. Fra stillaset ser de den kongelige romansen som er i ferd med å utvikle seg ved vindusbordet i restauranten. Arbeiderne ringer pressen, og en av fotografene lykkes i å ta et bilde av prinsen og hans norske venninne. Uka etter pryder bildet førstesida på magasinet Diez Minutos. Kelner Alberto Quilez fikk mye å gjøre de neste ukene.

- Det kom mange mennesker og forelskede par som ville sitte ved det samme bordet som Eva og Felipe, smiler han, og legger til at han håper at Eva blir Spanias neste dronning.

For Eva Sannum ble hverdagen totalt forandret. Da bildene kom på førstesida av magasinene, våget hun ikke selv gå ut på gata og kjøpe dem. En venninne sprang ut og hentet bladene. Eva var sjokkert over hvordan pressen spekulerte i hennes forhold til prinsen.

Håper på bryllup

Spanjolene flest har en oppfatning om forholdet mellom Eva og Felipe. Prinsesse Silvia av Lichtenstein håper at Eva blir Felipes livsledsager.

- Eva Sannum er blitt veldig populær i Spania. Vi kan ikke gå tilbake i tida. Jeg mener de må kunne gifte seg, sier Silvia til Dagbladet.

Hun har sitt eget lille møbelverksted i en av Madrids bakgater. Silvia er ingen vanlig prinsesse. Hun er gift med fetteren til fyrsten Hans Adam, og i Liechtenstein er det nok til at du kan kalle deg prinsesse. Silvia er imidlertid ikke så opptatt av sin rojale status. Sammen med sin mann reiser hun fra tid til annen rundt på adelige selskaper i Europa, men til daglig restaurerer hun møbler i sin lille butikk. Kundene er selvsagt kongelige.

- Jo da, Felipe er en veldig kjekk og intelligent mann. Jeg har møtt ham ved flere anledninger, og han har gjort et godt inntrykk. Han er den beste kongen Spania kan få, sier prinsessen.

Sjokk

Evas daværende modellmanager, Carlos Mundy, opplevde Eva på nært hold da skriveriene om romansen skjøt fart:

- Jeg tror det var et stort sjokk for henne, sier Mundy til Dagbladet. Som sjef for modellbyrået Magic hadde han ansvaret for oppfølgingen av de internasjonale modellene. Eva og Cathrine leide leiligheten hans, og han følte at han fikk et nært forhold til de to norske jentene.

- For meg er Eva bare en vanlig norsk jente. Hun er søt og intelligent, og liker ikke at det er for mye oppstyr rundt henne. Jeg rådet henne til å flytte fra Spania, sier Mundy. Forholdet mellom Eva og modellbyrået kjølnet imidlertid ganske fort etter at forholdet til Felipe ble kjent. Byrået ønsket at Eva skulle stille opp på mange tilstelninger og selskaper. Eva følte at det var hennes status som prinsens kjæreste som var årsaken. Det dukket også opp fotografer utenfor boligen hennes.

- Eva mistenkte at det var noen ved byrået som informerte pressen. Jeg trodde ikke det, men det viste seg at hun hadde rett. Da vi fant ut det, sparket vi selvsagt medarbeideren, men det var for seint. Eva fikk aldri igjen tilliten til byrået. Dessverre, sier Carlos Mundy.

Modellmedarbeideren som ble sparket, figurer i dag i spansk presse med stadige historier om Eva. Ifølge sladrepressen går han også med bokplaner.

Livserfaring

Eva var på mange måter ulik de spanske modellene. Hennes formål med modelljobbingen var i første rekke å få livserfaring. Ved siden av jobbingen studerte hun også. Over en firemåneders periode i 1998 tok hun grunnkurset «spansk for utlendinger» ved hoveduniversitetet i Madrid. Ikke alle jentene hadde et like avslappet forhold til modellyrket. På catwalken gikk hun sammen med Ania Iglesias. Hun er i dag kjent som Spanias største «Big Brother»-stjerne.

- Eva var veldig profesjonell. Vi gjorde en stor jobb sammen, og jeg husker at jeg var imponert over henne, sier Ania, som Dagbladet treffer på vei til teaterskolen.

- «Big Brother» har åpnet mange dører for meg. Jeg har vært programleder på tv, og nå ønsker jeg å bli en respektert skuespiller. Mange tror jeg utnytter det at jeg jobbet med Eva karrieremessig. Det er ikke riktig. Jeg snakker om henne fordi at hun må forsvares mot pressen. Jeg håper inderlig at hun ikke tenker stygge tanker om meg, sier Ania. Hun har selv opplevd et hardkjør i media etter at hun slapp ut av «Big Brother»-huset.

- Jeg tror ikke det kan sammenliknes med det Eva gjennomgår. Jeg har jo tross alt søkt offentlighetens lys selv. For Eva er det annerledes. Det er kjærlighet, sier Ania. Hun forstår at situasjonen må være vanskelig for den norske jenta.

- Problemet er kanskje at vi har en høyt respektert dronning. Spania forventer at Eva skal bli som henne, og det er nok vanskelig, sier Ania.

Møttes i Oslo

Så vanskelig er det at Eva og Felipe valfarter over hele Europa når de skal treffes. De siste bildene av de to er tatt i Paris, men spansk presse skal ha det til at de to møttes i Oslo seinest i juni.

Etter at grunnloven ble endret i 1978, er det opp til Felipe selv å avgjøre hvem han skal gifte seg med. Spanske journalister mener at de stadige møtene mellom Eva og Felipe er et tegn på at prinsen mener alvor. Aldri før har han vært sammen med den samme jenta over så lang tid.

KONGELIG SERVERING: Kelner Alberto Quilez jobbet på restauranten El Cuchi den kvelden Eva og Filipe første gang ble fotografert sammen. Nå håper han at Eva skal bli Spanias neste dronning.
KJÆRESTEN: Prins Filipe (33).
DRONNINGEMNET: Eva Sannum.
<table border=0 cellpadding=0 cellspacing=0 width=151 hspace=2 align=right><tr><td class='BakgrFaktaboks' bgcolor='#CCCCCC' valign=top rowspan='2' width='1'><img src='/gfx2/pixel-trans.gif' width='1' height='1'></td><td class='BakgrFaktaboks' bgcolor='#CCCCCC' width=2 valign=top><img src='/gfx2/pixel-trans.gif' width='2' height='1'></td><td bgcolor='#CCCCCC' valign=top class='BakgrFaktaboks'><font face='Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif' style='font-size:11px' size='-2'> «Mange tror jeg utnytter det at jeg jobbet med Eva» </font></td></tr><tr><td valign=top width='2'><img src='/gfx2/pixel-trans.gif' width='2' height='1'></td><td align=left valign=top width=148><font size='-2' face='Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif' style='font-size:11px'> Modell og «Big Brother»-stjerne Ania Iglesias </font></td></tr><tr><td colspan='3'> </td></tr></table>
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling