Coronavirus i Østerrike

Her startet utbruddet - åpner igjen

Men ikke afterski-fest og dans på bordet fra start i Tirol.

HER STARTET DET: Første corona-positive i Ischgl var en bartender på after ski-stedet og restauranten Kitzloch. Nå kan barer og restauranter snart åpne igjen. Foto: Jakob Gruber, APA/AFP/NTB Scanpix.
HER STARTET DET: Første corona-positive i Ischgl var en bartender på after ski-stedet og restauranten Kitzloch. Nå kan barer og restauranter snart åpne igjen. Foto: Jakob Gruber, APA/AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 32.20% Første dose: 62.87%

Til kraftige protester fra delstatsmyndighetene i Tirol, har Ischgl generelt og spesielt heftige afterski-fester i alpinstedet fått uoffisiell «status» som selve arnestedet for corona i det vinterlige Europa.

Coronaviruset til flere smittede nordmenn er lokalisert til vinterferietur i Ischgl.

Fra kommende torsdag 23. april åpner Ischgl og de to like kjente alpinstedene i Tirol, St. Anton og Sölden etter å ha vært corona-avsperret siden 13. mars, skriver Reuters.

- 10 nye tilfeller

- I løpet av de siste 12 dagene har det bare vært 10 nye positive tester i hele Puznaundalen, St. Anton og Sölden. Etter konsultering med medisinske eksperter, er det derfor ikke lenger riktig å holde disse områdene isolert utover det føderale «lockdown»-regimet, uttalte Tirols myndigheter.

Men selv om Tirol og alpinmetropolene i Puznaundalen er først ute med tilnærmet normalliv i Østerrike, blir det neppe hurrameg-rundt og allsang på bordene de første kveldene.

Myndighetene i Østerrike (med ca. 9 millioner innbyggere), la tirsdag fram noen sentrale datoer for når hele nasjonen åpner igjen. Og det borger for atskillig roligere after ski-ettermiddager enn skistedene i Tirol er kjent for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer