Her startet veien mot toppen

Her, i gatene mellom universitetet, stamkafeen og hybelen i Paris, ble Jonas Gahr Støre klar over at det var politisk leder han ville bli.

TRAVLE ÅR: - Det var engasjement så lenge døgnets timer rakk, sier Jonas Gahr Støre om årene i Paris. Her utenfor stamkafeen Sciences Po. Foto: Lars Eivind Bones
TRAVLE ÅR: - Det var engasjement så lenge døgnets timer rakk, sier Jonas Gahr Støre om årene i Paris. Her utenfor stamkafeen Sciences Po. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

PARIS (Dagbladet): Men først som 35-åring, etter å ha «smakt på» kunnskap, synspunkter og posisjoner uten partipolitiske begrensninger, meldte han seg inn i Arbeiderpartiet. I fjor ble Støre partiets leder, og om to år mener han landet er best tjent med ham som landets statsminister.

Bildet av Norge - Vi har den mest høyreorienterte regjeringen vi har hatt i Norge i nyere tid. Den blir ved noen korsveier bremset og justert av de to støttepartiene. Men på område etter område fremmer regjeringen politikk for privatisering og skattekutt, i tråd med hva vi har sett i mange land i Europa med dårlig resultat. Det å styre Norge på en godværsdag, er ingen stor kunst.- Vi har et fantastisk dyktig embetsverk og direktorater som holder Norge på en god kurs. Men det er når det drar seg til, at du ser hvilke verdier som ligger til grunn. Og det er klart at for Norge å ha en finansminister som tviler på at klimaendringene er menneskeskapte, eller å ha den omtalen av utlendinger i Norge som Fremskrittspartiets ledende politikere står for, det sender et bilde av Norge utad som jeg håper flertallet forandrer ved neste korsvei, sier Støre til Dagbladet.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om.

PlussTotal

Få alt fra Dagbladet Pluss, Elbil24 Pro, KK Pluss og Se og Hør Pluss i samme pakke!

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.