TRAVLE ÅR: - Det var engasjement så lenge døgnets timer rakk, sier Jonas Gahr Støre om årene i Paris. Her utenfor stamkafeen Sciences Po. Foto: Lars Eivind Bones
TRAVLE ÅR: - Det var engasjement så lenge døgnets timer rakk, sier Jonas Gahr Støre om årene i Paris. Her utenfor stamkafeen Sciences Po. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

Her startet veien mot toppen

Her, i gatene mellom universitetet, stamkafeen og hybelen i Paris, ble Jonas Gahr Støre klar over at det var politisk leder han ville bli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

PARIS (Dagbladet): Men først som 35-åring, etter å ha «smakt på» kunnskap, synspunkter og posisjoner uten partipolitiske begrensninger, meldte han seg inn i Arbeiderpartiet. I fjor ble Støre partiets leder, og om to år mener han landet er best tjent med ham som landets statsminister.

Bildet av Norge - Vi har den mest høyreorienterte regjeringen vi har hatt i Norge i nyere tid. Den blir ved noen korsveier bremset og justert av de to støttepartiene. Men på område etter område fremmer regjeringen politikk for privatisering og skattekutt, i tråd med hva vi har sett i mange land i Europa med dårlig resultat. Det å styre Norge på en godværsdag, er ingen stor kunst.- Vi har et fantastisk dyktig embetsverk og direktorater som holder Norge på en god kurs. Men det er når det drar seg til, at du ser hvilke verdier som ligger til grunn. Og det er klart at for Norge å ha en finansminister som tviler på at klimaendringene er menneskeskapte, eller å ha den omtalen av utlendinger i Norge som Fremskrittspartiets ledende politikere står for, det sender et bilde av Norge utad som jeg håper flertallet forandrer ved neste korsvei, sier Støre til Dagbladet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn