Vestlandet: Flere kan glede seg over solid vekst i boligprisene. Foto: Fotoweb.
Vestlandet: Flere kan glede seg over solid vekst i boligprisene. Foto: Fotoweb.Vis mer

Her steg boligprisene 5,8 prosent i 2. kvartal

Boligprisene ligger nå 1,4 prosent over samme kvartal i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Boligprisene økte i gjennomsnitt med 3,8 prosent fra 1. til 2. kvartal i år og var dermed 1,4 prosent høyere enn i samme kvartal i 2013, viser fersk statistikk fra SSB.

Det var prisoppgang for alle boligtyper og i alle regioner.

Størst vekst på Vestlandet Oppgangen var størst på Vestlandet, utenom Bergen, der boligprisene steg med 5,8 prosent og ligger 1,2 prosent over samme kvartal i fjor.

Boligprisene i Trondheim og Nord-Norge har økt mest med respektive 4,2 og 4,0 prosent det siste året, mens boligprisene i Asker og Bærum ligger 1,1 prosent over i fjor.

Det var oppgang i alle landsdelene, men selv om boligprisene steg med 4,5 prosent i Stavanger og 3,7 prosent i Agder og Rogaland (utenom Stavanger) ligger prisene fremdeles henholdsvis 1,9 og 1 prosent under samme kvartal i fjor.

Eneboliger kostet 1,9 prosent mer enn i 2. kvartal 2013, mens tilsvarende økning for småhus og blokkleiligheter var 1,0 prosent.

Juni-tallene Boligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi viste tidligere i juli at boligprisene falt 0,5 prosent på månedsbasis i juni, men at de justert for sesongvariasjoner likevel var opp 0,5 prosent på månedsbasis.

Mer om utviklingen i boligprisene i 2. kvartal

Flere nyheter Potensielle tap fra eiendomsbransjen har økt
Renselsen i Vatikan-banken har kostet kirken dyrt
Stig Myrseth ber investorer våkne opp