Her steg boligprisene med 36 prosent det siste året

Boligprisene i Dubai nærmest eksploderer. I Kiev er boligprisene i fritt fall. Norge er på 34. plass.

BOLIGPRISER: Ingen steder i verden stiger boligprisene mer enn i Dubai. Foto : Hans A Vedlog/Dagbladet
BOLIGPRISER: Ingen steder i verden stiger boligprisene mer enn i Dubai. Foto : Hans A Vedlog/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Boligprisene (inflasjonsjustert) fortsetter å stige i Dubai, i deler av Europa og i deler av stillehavsområdet, ifølge Global Property Guide.

Dubai topper boligprisoversikten og ved utgangen av 2. kvartal 2014 hadde boligprisene steget med 33,26 prosent det siste året. Bare i 2. kvartal steg boligprisene (inflasjonsjustert) med 5,47 prosent.

Og tendensen er opp. Året før steg boligprisene i Dubai med 18 prosent.

I Australias åtte største byer steg boligprisene med 7,21 prosent det siste året, og like mye som i Dubai i 2. kvartal. Det var også mer enn dobbelt så mye som året før.

I New Zealand var prisene opp 6,66 prosent det siste året.

Bra i Europa Vi finner fem av de ti boligmarkedene med største oppgang i Europa.Tallinn, Estland, leder an med en oppgang på 16,72 prosent det siste året, mens boligprisene i Irland steg med 11,97 prosent.

I Storbritannia steg boligprisene med 9,68 prosent på årsbasis pr. 2. kvartal 2014.Det var også oppgang i Tyrkia og på Island. Her steg boligprisene med henholdsvis 7,24 prosent og 6,09 prosent.

I Norge var boligprisene ned 0,42 prosent (inflasjonsjustert) det siste året. Året før steg prisene med 3,61 prosent, fremgår det av rapporten. Nominelt steg boligprisene med 1,4 prosent, etter en oppgang på 5,74 prosent året før.

Dermed havner Norge på 34. plass, bak Belgia, men foran Hong Kong og Finland.

Hele boligprisrapporten - med inflasjonsjusterte- og nominelle endringer

USA og Asia I USA steg boligprisene 2,26 prosent i 2. kvartal og 4,1 prosent det siste året. Året før steg imidlertid boligprisene i USA med 7,34 prosent i USA.

I Kina kan oppgangen være i ferd med å stoppe opp. I Beijing var boligprisene for eksempel bare opp 2,31 prosent det siste året, noe som var kraftig ned fra samme periode året før da prisene steg 11,11 prosent, ifølge Global Property Guide.

Boligmarkedet i Singapore er også ganske dystert, og der falt prisene med 5,02 prosent det siste året.

Rett ned i Kiev Men det finnes verre steder i verden. I Kiev, Ukraina, falt for eksempel boligprisene med 24,37 prosent i 2. kvartal og det siste året hadde boligprisene i Kiev da falt med 28,56 prosent. Året før steg boligprisene med 5,88 prosent.

Det går ikke så bra i Hellas heller, men her har boligprisene bare falt med 6,51 prosent det siste året. Året før falt de 11,43 prosent.I Russland, på 3. siste plass, har boligprisene falt med 5,96 prosent det siste året.

Spania ligger også langt nede på oversikten, på en 39. plass av 44. Her har boligprisene falt med 3,12 prosent det siste året, men det er likevel en stor forbedring fra året før, da boligprisene falt med 12,4 prosent.

Flere nyheter Varsler kraftig prisfest - boliger til rekordnivåer
Mange feller å gå i for deg som leier ut bolig
Varsler billigere boliglån - tror storbankene skal under 3 prosent rente