Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her steg det mest

Fortsatt stiger boligprisene mest i Oslo, Akershus og ellers på Østlandet. Bare leiligheter i Nord-Norge har hatt nedgang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store deler av Østlandet for øvrig merker nå økt konkurranse om boligene som er til salgs - noe som er med på å presse prisene oppover.

- Vi har hatt en sterk prisstigning på boliger i Oslo nord og i området ved Lillestrøm. Dette tror vi har en sammenheng med utbyggingen av flyplassen på Gardermoen og et bedre togtilbud til Oslo, sier markedssjef Christian Berg i DnB Eiendomsmegling til Dagbladet.

- Det eneste området der vi har hatt en nedgang har vært prisene på leiligheter i Nord-Norge. Dette har sammenheng med at flere steder må karakteriseres som fraflyttingområder. Det vil alltid være boliger som ikke blir solgt, sier han.

Fra siste kvartal i fjor til første kvartal i år steg prisene mest på boliger i Østfold, på Sørlandet og i Telemark.

- Boligprisene i Østfold vil nok stige betraktelig i tida som kommer. Stadig flere flytter ut av byen og kjøper seg noe ved fjorden. Fra Østfold er det kort vei til Oslo - noe som betyr mye for folk som skal kjøpe bolig. Nærhet til stedet man jobber i tid betyr mer enn antall kilometer, sier Berg.

Den største prisveksten på boliger i fjor fant sted i Oslo Nord og Vestfold - der prisveksten var på henholdsvis 22 og 11 prosent.