BOLIG: Boligprisene i Tromsø fortsatte å stige i mai og ligger nå nesten 10 prosent over mai i fjor. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
BOLIG: Boligprisene i Tromsø fortsatte å stige i mai og ligger nå nesten 10 prosent over mai i fjor. Foto: Anita Arntzen / DagbladetVis mer

Her steg og falt boligprisene mest

Boligprisene steg i mai, men de steg ikke over hele landet, og de har ikke steget over hele landet det siste året.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Etter fem måneder av 2014 er det blitt solgt 35.632 boliger i Norge, viser ferske tall fra Eiendom Norge. Det er 200 flere enn den forrige rekorden fra 2012.

I mai ble det omsatte 9.217 boliger, og bare i 2011 er det da blitt omsatt flere boliger i mai måned de sist ni årene. Da ble det solgt 9.868 boliger.

Men selv om boligsalget var høyere tok det lengre tid å få omsatt boligene. I mai fjor tok det i snitt 28 dager. I mai i år tok det 36 dager.

I Akershus gikk for eksempel omsetningstiden opp fra 22 dager til 35 dager, Oslo fra 17 til 23 og i Trondheim gikk omsetningstiden opp fra 14 dager til 26 dager.

Prisene opp 6,4 prosent Sesongjustert steg prisene med 0,1 prosent, og det var femte måned på rad med oppgang. I april var indeksen på 209,7 mens i mai var den 209,9.

I desember i fjor var indeksen på 197,3 og det betyr at oppgangen så langt i år er på 6,4 prosent.

- Etter flere måneder med boligprisvekst, flatet prisene ut i mai måned. Vi er sannsynligvis gjennom korreksjonen av boligprisfallet fra i høst og vi forventer en moderat prisutvikling i tiden fremover, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

Tromsø på topp Det var også oppgang i de store byene i mai, med unntak av Stavanger der prisene falt med 0,4 prosent fra april til mai.

I Oslo og Bergen steg boligprisene 0,4 prosent og i Trondheim var de opp 0,3 prosent i mai. I Kristiansand var de uendret.

Nok en gang var prisoppgangen størst i Tromsø, med 1,6 prosent. Boligprisene i Tromsø lå dermed også 9,6 prosent over samme måned i fjor.

3-3 i de store byene Ser vi på det siste året var prisene i Tromsø, Bergen og Trondheim høyere enn i fjor, men i Oslo, Stavanger og Kristiansand var prisene lavere enn i fjor.

Boligprisene i Bergen og Trondheim lå henholdsvis 2,5 prosent og 0,2 prosent over mai i fjor.

Boligprisene i Oslo lå 2,1 prosent under mai i fjor, mens prisene i Bergen og Kristiansand lå henholdsvis 3,6 prosent og 3,9 prosent under samme måned i fjor.

Eneboliger mest opp Prisen på eneboliger lå 1,1 prosent høyere i mai i år enn i fjor, mens selveierleiligheter var ned 0,5 prosent.

Andelsleiligheter koster nå 0,3 prosent mer enn i mai i fjor, mens delte boliger koster 0,2 prosent mer enn i fjor.

Flere nyheter Boligprisene har aldri vært høyere
Sjeføkonom: Slik blir lønnsveksten neste år
Venter lavere gir og utflating i boligprisene