Her stiger den 400 år gamle kirka opp av vannet

Ikke sett på 13 år.

400 ÅR GAMMEL: Kirka Temple of Santiago ble bygget på 1600-tallet. Siden 1966 har den ligget under vann, men for første gang på 13 år kan man igjen oppleve kirkeruinene på nært hold. Foto: AP Photo/David von Blohn
400 ÅR GAMMEL: Kirka Temple of Santiago ble bygget på 1600-tallet. Siden 1966 har den ligget under vann, men for første gang på 13 år kan man igjen oppleve kirkeruinene på nært hold. Foto: AP Photo/David von Blohn Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Her i Norge hender det at vi får hus og eiendeler under vann som følge av flom. I Nueva Quechula i Mexico er det for tiden stikk motsatt.

Der har nemlig en kirke fra 1600-tallet kommet opp av vannet, på grunn av tørken i området.

På grunn av pestepidemien fra 1773 til 1776, ble kirka kjent som «Temple of Santiago» forlatt, men det var ikke før 1966 at den forsvant helt fra overflaten, da en dam ble overfylt av vann.

13 år siden sist Vannstanden i dammen har nå sunket med 24 meter, og de lokale fiskerne utnytter dette fullt ut.

De tar med nysgjerrige passasjerer på en båttur rundt ruinene, for det sjeldne synet av Temple of Santiago.

Sist vannet var så lavt, var i 2002. Da kunne folk gå rundt inne i den 400 år gamle kirka, til vannet igjen oversvømte den ti meter høye og 61 meter lange hellige bygningen.

- Folk feiret Leonel Mendoza fisker hver eneste dag i Grijalva-elva, som er omringet av skog og fjell i staten Chiapas, sør i Mexico.

Han er en av de som de siste dagene har fraktet de skuelystne rundt ruinene i vannet. Mendoza var der også i 2002, da folk kunne gå inne i kirka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer