Her stjeler 6-åringen gullring for mamma

Foreldrene hadde lært opp barna. Se video fra overvåkningskameraet til gullsmeden på Dombås.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet.no): – De var pent kledd og så helt alminnelige ut, sier gullsmedbutikkeier Laura Van Meter til Dagbladet.no.

Avisa Gudbrandsdølen Dagningen melder i dag om en familie med to små barn som stjal gullringer fra en gullsmed på Dombås. Og det var ikke mor og far som stjal, det var barna på anslagsvis 6 og 10 år.

Mora og datteren kom inn i gullsmedbutikken til Laura Van Meter i Coop-sentret på Dombås tirsdag denne uka i 14.00-tida. Moren begynte da å se på smykker og oppholdt en av betjeningen med å prøve en rekke dyre armbånd og kjeder.

– Det var veldig hektisk fordi her det var mange kunder innom. Siden hun ville se på så mange kjeder, tok vi ut et brett fra monteren. Vi lukket igjen glassdøra, men tydeligvis ble den ikke helt låst, sier Laura Van Meter til Dagbladet.no.

Mens mora i familien tittet på smykkene og oppholdt betjeningen som sto ved disken, gikk datteren på 5-6 år rundt i butikken. I tillegg kom faren i familien inn sammen med en sønn som var i 10-årsalderen.

– Etter en stund sa faren i familien til barna at de skulle gå. Og etter hvert gikk de alle sammen, sier Laura Van Meter.

Da visste hun ikke at de hadde stjålet noe.

– Vi så det først en halvtime etterpå. Da manglet det to gullringer fra det ene skapet.

Hun begynte med en gang å se på overvåkningsvideoen. Til slutt fant hun fram til riktig sted, og så hun hva som hadde skjedd.

– På videoen kan vi se at datteren sirkulerte rundt i butikken. Hun fikk lirket opp døra og vi kunne se at jenta tok den nærmeste ringen, mens gutten tok en på den neste hylla.

Ringene kostet til sammen 3000 kroner.

– Det lå en ring der som alene kostet 3000 kroner, men den satt tydeligvis for godt fast, sier hun.

– Videoen viser at familien visste veldig godt hva de drev med, sier Laura Van Meter.

Politiet i området sier at de aldri har opplevd noe lignende.

– Det er utrolig frekt gjort, sier Anders Torvik, lensmann i Lesja og Dovre, til Dagbladet.no.

Politiet på Dombås ber nå andre gullsmedforretninger i distriktet om å være på vakt på denne familien, melder Gudbrandsdølen Dagningen. Familien snakket noe norsk og noe engelsk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer