Her stjeler de fra rullatoren

Flere hundre tilreisende multikriminelle aktive i Oslo.

1. PLUKKER UT OFFERET: De to samarbeidende tyvene oppdager den eldre kvinnen med rullator ved tippekassa på Meny på Grønland i Oslo. Tyv 1 har et bankkort i hånda. Foto: POLITIET
1. PLUKKER UT OFFERET: De to samarbeidende tyvene oppdager den eldre kvinnen med rullator ved tippekassa på Meny på Grønland i Oslo. Tyv 1 har et bankkort i hånda. Foto: POLITIET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Det går mot nok en dyster sommer når det gjelder vinningskriminalitet i Oslo. Etter mange år med nedganger i vinningskriminalitet, har statistikkene fått et hopp de siste åra. Økningen tilskrives østeuropeiske yrkeskriminelle.

Nå er bandene tilbake i Oslo.

- Vi hadde spanere ute i helga, og det de kom tilbake med var ikke positivt. Det var usedvanlig mange østeuropeiske kriminelle ute. Hvor mange er umulig å tallfeste, men det dreier seg om flere hundre, sier sjef for etterretningsgruppa ved Majorstua politistasjon, Geir Ellefsen.

- Brutale Politiets offisielle tall for den anmeldte vinningskriminaliteten i Oslo første halvår kommer først i juli, men forsikringsselskapene merker allerede tyveribølgen.

- Vi har fått mellom 700 og 800 telefoner angående lommetyveri de to siste dagene, noe som er en veldig stor økning. Det er ikke sikkert alle disse fører til erstatning, sier Bjarne Rysstad, informasjonsrådgiver i Gjensidige Forsikring.

I tillegg til de materielle tapene, peker etterretningsleder Ellefsen på at mange har svært ubehagelige opplevelser i møte med de kriminelle østeuropeerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer