Her sto et sommerhus

Dansk fisketrailer på glattisen lagde pinneved av gammel landhandel ved Åndalsnes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Naboen så fra kjøkkenbordet at den store semitraileren begynte å skli i den slake utoverbakken. Så hørte hun et brak. Utenfor fant hun naboens sommerhus som en haug med pinneved - bokstavelig talt.

- Det var et helt uvirkelig syn. Før var det en landhandel, og nå var det et sommerhus. Det er vel like greit at den gamle damen som eier huset ikke var på besøk i dag, sier naboen Rosalie Holstad til Dagbladet.no.

Huset - eller vedhaugen - ble skjøvet av grunnmuren, og den danske traileren stoppet mot veggen til det andre huset på eiendommen. Også det blir bare brukt som fritidsbolig, men ser forholdsvis helt ut.

Den dramatiske utforkjøringen skjedde på riksvei 64 ved Torvik i Møre og Romsdal, halvannen mil fra Åndalsnes, ved 10.50-tiden i dag.

Den danske sjåføren klagde over smerter i ryggen, og ble kjørt med ambulanse til legevakt i Åndalsnes, Han var tilbake på åstedet et par timer etterpå da bergingsmannskap skulle på den store kjøredoningen hans på veien igjen.

Dansken kjørte en trekkvogn med en lang, treakslet henger merket "Fiskelogistik". Ifølge forklaringen var han på vei fra Molde til Oslo, for anledningen uten last.

Brå temperaturendring

- Temperaturen endret seg brått fra + 1 grad til - 1 grad i løpet av kort tid på morgenen, og det ble så kjapt såpeglatt at veimannskapene ikke rakk å salte før uhellet var ute. Til alt var det ingen andre trafikkanter eller fastboende i trailerens vei, sier lensmann Frank Karlsen i Rauma til Dagbladet.no.

Her sto et sommerhus

Veistrekningen blir brukt av skolebarn og andre myke trafikanter.

Den danske traileren var godt skodd, ifølge lensmannen, og farten var svært moderat i 60 km-sonen der veigrepet glapp.

Det som var en landhandel og en sommerbolig, lå seks-sju meter fra veien.

 VAR ET HUS:  Inntil den danske traileren mistet veigrepet på det såpeglatte føret på riksvei 64 ved Åndalsnes, sto det en tidligere landhandel og et sommerhus på disse grunnmurene. MMS-foto:  Rosalie Holstad.
VAR ET HUS: Inntil den danske traileren mistet veigrepet på det såpeglatte føret på riksvei 64 ved Åndalsnes, sto det en tidligere landhandel og et sommerhus på disse grunnmurene. MMS-foto: Rosalie Holstad. Vis mer
STOPPET HER: Den danske semitraileren stoppet mot veggen til det andre huset på eiendommen. Da var allerede allerede sommerhuset nærmest veien omgjort til en haug pinneved.