Her sto Kara oppført som ansatt, men selskapet har aldri hørt om henne

UDI-ansatt benekter å ha fabrikkert falske dokumenter i Karas søknad om Norges-opphold.

HER JOBBET HUN IKKE: I UDI-søknaden er Kara ført opp med fast jobb hos Selvaag Eiendomsoppgjør, med en månedslønn på 20.833 kroner. Men den indiske kvinnen har aldri jobbet for selskapet. Bildet viser Selvaags hovedkontor i Oslo. Foto: SVEIN NORDRUM/NTB SCANPIX/ENDRE VELLENE/DAGBLADET
HER JOBBET HUN IKKE: I UDI-søknaden er Kara ført opp med fast jobb hos Selvaag Eiendomsoppgjør, med en månedslønn på 20.833 kroner. Men den indiske kvinnen har aldri jobbet for selskapet. Bildet viser Selvaags hovedkontor i Oslo. Foto: SVEIN NORDRUM/NTB SCANPIX/ENDRE VELLENE/DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På onsdag skrev Dagbladet at en 53 år gammel UDI-ansatt fikk penger for å hjelpe indiske Kara med opphold i Norge. Nå kan Dagbladet avdekke at UDI-søknaden inneholdt flere falske opplysninger.

Kara, som er 31 år gammel, ønsker ikke at Dagbladet bruker hennes egentlige navn.

- Dette er helt ukjent for oss. Hvis Kara står oppført som ansatt hos oss, er det en forfalskning. Vi har, etter at Dagbladet tok kontakt, gransket dette internt, og det har aldri vært noen kontakt mellom denne kvinnen og vårt selskap, sier kommunikasjonsdirektør i Selvaag Bolig, Kristoffer Gregersen, til Dagbladet.

Betalte UDI-ansatt Den UDI-ansatte kvinnen, som selv har indisk bakgrunn, fikk som privatperson fullmakt av Kara til å representere henne i søkeprosessen for å få opphold i Norge. I forbindelse med dette oppdraget har den UDI-ansatte bekreftet at hun gikk inn og sjekket framdriften i Karas søkeprosess i UDIs datasystem, noe hun ikke hadde lov til å gjøre.  

I UDI-søknaden er Kara ført opp med fast jobb hos Selvaag Eiendomsoppgjør, med en månedslønn på 20 833 kroner.  Videre står det i søknadspapirene at Kara skal jobbe som «helsearbeider».

I tillegg står hun ført opp som eier av den 53 år gamle UDI-ansattes leilighet på Mortensrud. Det er på det rene at Kara aldri har eid boligen.

Å ha fast jobb og eie bopel i Norge, er en stor fordel i arbeidet for å få innvilget opphold i Norge.

Brøt UDI-regelverk - Jeg var ikke klar over at jeg ble ført opp som eier av den UDI-ansattes bolig og med jobb hos Selvaag.  Jeg ante ikke hva jeg skrev under på. Det var den UDI-ansatte som skaffet meg papirene, sier Kara til Dagbladet.

BETALTE UDI-ANSATT: Kara (31) og hennes familie betalte en norsk UDI-ansatt penger for hjelp med opphold i Norge. Foto: ENDRE VELLENE/DAGBLADET
BETALTE UDI-ANSATT: Kara (31) og hennes familie betalte en norsk UDI-ansatt penger for hjelp med opphold i Norge. Foto: ENDRE VELLENE/DAGBLADET Vis mer

Den UDI-ansattes advokat, Anette Barlinn fra advokatfirmaet Staff, har overfor Dagbladet avvist Karas versjon av hendelsesforløpet, men ønsker ikke å kommentere kontrakten og UDI-søknadens spesifikt.

Den UDI-ansatte har på sin side forklart til politiet at hun ikke har hatt noen kjennskap til disse papirene, og at disse opplysningene er helt nye for henne.

UDI opplyste i går til Dagbladet at 53-åringen brøt etatens regelverk når hun tok på seg oppdraget med å hjelpe Kara med oppholdssøknaden.

- UKJENT: - Dette er helt ukjent for oss. Hvis Kara står oppført som ansatt hos oss, er det en forfalskning. Vi har, etter at Dagbladet tok kontakt, gransket dette internt, og det har aldri vært noen kontakt mellom denne kvinnen og vårt selskap, sier kommunikasjonsdirektør i Selvaag Bolig, Kristoffer Gregersen, til Dagbladet. Foto: KATRINE LUNKE
- UKJENT: - Dette er helt ukjent for oss. Hvis Kara står oppført som ansatt hos oss, er det en forfalskning. Vi har, etter at Dagbladet tok kontakt, gransket dette internt, og det har aldri vært noen kontakt mellom denne kvinnen og vårt selskap, sier kommunikasjonsdirektør i Selvaag Bolig, Kristoffer Gregersen, til Dagbladet. Foto: KATRINE LUNKE Vis mer