Her stopper alle spor etter Breivik i Liberia

Anders Behring Breivik overførte penger til en navngitt person - men alle spor stopper i denne banken i Monrovia.

MYSTERIUM: I denne banken i Liberia stopper alle spor etter Anders Behring Breiviks pengeoverføringer til en mann i Monrovia. Foto: Dagbladet
MYSTERIUM: I denne banken i Liberia stopper alle spor etter Anders Behring Breiviks pengeoverføringer til en mann i Monrovia. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MONROVIA/OSLO (Dagbladet): Den mystiske mannen som Breivik overførte penger til hadde etter hva Dagbladet får opplyst en konto i banken Liberian Bank for Development and Investment (LBDI). Banken holder fortsatt holder til i et av Monrovias bedre strøk.

Dokumenter viser at Breiviks penger gikk til Liberia via en annen bank. Banken opplyser på sine hjemmesider at deres europeiske transaksjoner går via Standard Chartered Bank i London.

Breivik sendte penger til sin liberiske kontakt to ganger: Første gang var 31. mai 2002, da Breivik sendte 500 dollar til den mystiske mottakeren. Så sendte han, 14. juni 2002, hele 4500 dollar til samme mann.

Sentrale kilder opplyser til Dagbladet at navnet på mannen ikke lenger dukker opp noe sted i LBDIs systemer. Dagbladet har forsøkt å spore opp mannen, uten hell.

Ikke svar 23. desember i fjor sendte statsadvokat Inga Bejer Engh en rettsanmodning til politiet Liberia. Der ba norsk politi om at myndighetene sporer opp den navngitte personen som Breivik skal ha overført penger til.

Dagbladet vet at denne rettsanmodningen ikke er blitt besvart, og at 22. juli-etterforskerne ikke har identifisert noen av personene Breivik kan ha møtt i Liberia. De vet heller ikke med sikkerhet hva massemorderen gjorde der.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer