Her stopper kunden Rema-ranerne

Politiet trenger hjelp i jakten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En kunde ble alvorlig skadet da han forsøkte å stoppe ranerne av en Rema 1000-butikk i Pilestredet Park i Oslo fredag kveld.

Som man ser av videoen forsøkte kunden å stoppe de to maskerte ranerne da de stormet butikken, men han maktet ikke å overrumple begge to. Ranet kunne fort endt i drap da ranerne knivstakk kunden fem ganger i mage og lår.

Da ranerne stakk fra stedet løp han videre etter, melder NRK Østlandssendingen.

- Full av adrenalin

- Han ble så vidt redda før han blødde i hjel, sier stasjonssjef ved Sentrum politistasjon, Bjørn Hansen, til Dagbladet.no.

Han sier de har få spor etter gjerningsmennene og håper at videoen vil gi tips i saken.

- Selv om man ikke ser ansiktene deres på videoen så kan kanskje klær, kroppsholdning eller andre ting gi folke ideer, sier Hansen.

Mannen ble knivstukket inne i butikken, men klarte likevel å løpe etter ranerne.

- Det hender at folk som er så fulle av adrenalin løper etter lite stykke før de faller om. Han var nok ikke klar over at han var livstruende skadd, sier stasjonssjefen.

Han forteller at de har forsøkt å avhøre fornærmede både i dag og i går, men uten resultater.

- Han er for medisinert til å kunne prate med oss ennå. Men han vil antakelig bli helt frisk igjen, beroliger stasjonssjefen.

- Kommer til å rane igjen

Hansen er sikker på at de to maskerte mennene kommer til å rane igjen.

- Denne gangen fikk de ikke med seg mer enn i underkant av 10.000 kroner. Det er jo ingenting for dem. Det viser seg bestandig at de slår til igjen, sier Hansen.

Han advarer nå publikum om å gripe inn i slike situasjoner.

- Man skal være forsiktige med å gripe inn i slike situasjoner. Her var kunden alene, og det var to ranere, sier stasjonssjefen til NRK.

Han råder heller publikum om å observere ranere i slike situasjoner fra avstand.

- Følg gjerne etter de når de stikker avgårde. Noter deg hva slags bil de kjører og hvor de dro. Det hjelper oss i politiet mye bedre i slike saker. Noe annet kan være livsfarlig, advarer Hansen.