Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her stopper lille Sofia (22) aggressiv øltyv - blir truet på livet

- Du vet ikke hvem jeg er. Ringer du politiet kommer jeg til å drepe deg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg tror han var litt påvirket. Han ble mer og mer aggressiv, og hevet stemmen. Mannen tok tak i håret mitt og var fysisk, forteller Sofia Zucconi Mazzini (22) til Dagbladet.

Mazzini jobber som butikkmedarbeider på Rema 1000 Trelastgården på Grønland i Oslo.

Da hun var på jobb onsdag, fikk hun øye på en mann i 50-åra som tok en sekspakning med øl fra butikken uten å betale. Hun fikk varslet vekter og stoppet øltyven i døra på vei ut.

- Jeg nektet ham å gå fra butikken uten å betale for seg, sier Mazzini. Mannen prøvde gjentatte ganger å trenge seg forbi henne. Ifølge Mazzini endte det med at han truet henne:

- Jeg vet hvor du jobber. Du vet ikke hvem jeg er. Hvis du ringer politiet kommer jeg til å drepe deg, skal han ha sagt.


• Se overvåkningsvideo fra hendelsen øverst i saken.

Etter 10-12 minutter kom vektere og to politibetjenter til butikken.

- Jeg fortalte alt til politiet. Det endte med at de bare lot tyven gå med en advarsel om at han ikke fikk komme til butikken på 24 timer, sier Mazzini.

- Jeg synes det er litt skummelt at han kan dukke opp i butikken i morgen, sier Mazzini til Dagbladet.

Ingen grep inn Flere skal ha kommet bort til henne etterpå og sagt at det var tøft gjort av henne, men Mazzini reagerer på at ingen valgte å gripe inn. Hun understreker at hun bare er 156 centimeter høy.

- Det var flere gutter som bare så på eller gikk forbi, sier hun.

Daglig leder for Rema 1000 Trelastgården Safeer Ahmed er enig med Mazzini.

- Hun håndterte det på en bra måte, men jeg sier alltid til mine ansatte at sikkerheten deres er viktigst. Som du ser i videoen, er det flere som står og ser på, men ingen griper inn. Det skuffet meg, sier Ahmed til Dagbladet.

Ikke anmeldt trusler Selv om Mazzini opplevde situasjonen og trusselen som ubehagelig, har hun foreløpig ikke valgt å anmelde saken.

Roar Hansen, pressevakt i Oslo politidistrikt, bekrefter hendelsen overfor Dagbladet, men sier at de ikke kan gjøre noe mer så lenge det ikke er anmeldt.

- Vi har anmeldt tyveriet. Det er vanlig rutine for oss. Men Sofia må selv velge om hun vil anmelde truslene, sier Ahmed til Dagbladet.
 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!