Her stoppes mistenkte høyreekstreme på grensa

Politiet tror de var på vei for å marsjere i Østfold. I alt 14 pågrepet.

STOPPET: De fire mennene i den svenske Volvoen ble stående lenge på tollstasjonen mens politiet sjekket ut dem og bilen. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
STOPPET: De fire mennene i den svenske Volvoen ble stående lenge på tollstasjonen mens politiet sjekket ut dem og bilen. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Politiets operasjonsleder Jon Erik Nygård opplyser natt til lørdag at de fire mennene som ble stanset ved Ørje, er pågrepet og ført til politiarresten. Det gjelder også to menn som ble stanset på Svinesund fredag kveld.

- De er pågrepet på grunnlag av utlendingslovens paragraf 106b, og vil bli fulgt opp på morgenkvisten, opplyser Nygård til Dagbladet.

Den aktuelle paragrafen og bokstaven gjelder fare for at utlendinger skal unndra seg et utvisningsvedtak. Også lovens bestemmelser om vern av offentlig ro og orden er anvendt overfor de til sammen seks mennene, som alle har svensk statsborgerskap.

Lørdag morgen oppjusterer politet antall pågrepne på svenskegrensa til 14.

ØRJE/OSLO (Dagbladet): I 22.30-tida ble Dagbladet vitne til at en svenskregistrert Volvo med fire unge menn ble stoppet av politiet på grenseovergangen ved Ørje i Østfold. Politiet mistenker at mennene er på vei til Norge for å delta i høyreekstreme markeringer.

- Vi mistenker at de er høyreekstreme som kommer hit for å delta i de varslede demonstrasjonene i morgen, sier Ingar Signebøen, operasjonsleder i Øst politidistrikt, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer