Her stoppet fisketuren inne på grunnfjellet

Redningshelikopter berget hobbyfiskere i Bamble.

STÅR BOM FAST:  Fritidsbåten på 26 fot står bom fast innenfor Ytre Stråholmstein på Bamblekysten. Foto: Redningsselskapet.
STÅR BOM FAST: Fritidsbåten på 26 fot står bom fast innenfor Ytre Stråholmstein på Bamblekysten. Foto: Redningsselskapet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De to mennene i 20-årene skulle ut på fisketur langs Bamblekysten.

Det som skulle være en hyggelig tirsdag formiddag ble litt trøblete da motoren på fritidsbåten i 20 fot-klassen begynte å fuske.

Siden gikk det bare verre.

Fra fjell til fjord De to fritidsfiskerne måttes berges av det samme redningshelikopteret som tidligere på dagen hadde hentet ned en amerikansk marinesoldat fra Telemarks høyeste fjell, Gaustatoppen. 

Og båten ligger på land på snaufjellet innenfor Stråholmen.

- Slik båten ligger klemt fast, tør vi ikke dra den løs uten fare for at den synker, sier styrmann Christoffer Eriksen på redningsskøyta «Askerbæringen»  til Dagbladet.

Motorstans Politiet og redningsapparatet fikk den første meldingen om havsnød like etter klokka 11.30.

Da hadde motoren stoppet, og båten var uten styring i mellom sju og 10 meter sekundmeter vind på en kyststripe med mange skjær.

- Båten har truffet det merkede skjæret Ytre Stråholmstein og blitt kastet innover.  Sea King-helikopteret hadde akkurat heiset opp de to mennene da vi kom, sier styrmann Christoffer Eriksen.

«Askerbæringen» brukte om lag 40 minutter fra Redningsselskapets base i Stavern.

- Legen på helikopteret kunne konstatere at mennene hadde greid seg bra etter grunnstøtingen, og de kunne kjøre hjem i egen bil når  de var satt trygt på bakken igjen, opplyser operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt til Dagbladet.  

Ifølge ta.no er det en 26 fot Scan Dynamic 7600 som grunnstøtte.

FRA FJELL TIL FJORD:  Redningshelikopteret (gult - i bakgrunnen) berget først en amerikansk marinesoldat ned fra Gaustatoppen og så to hobbyfiskere på Bamblekytsen i dagt. FOTO: Redningsselskapet.
FRA FJELL TIL FJORD: Redningshelikopteret (gult - i bakgrunnen) berget først en amerikansk marinesoldat ned fra Gaustatoppen og så to hobbyfiskere på Bamblekytsen i dagt. FOTO: Redningsselskapet. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer