Her stormer kommando- soldatene nødhjelp-skipet

16 skal være drept og 30 såret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Dødstallene etter at israelske soldater bordet den internasjonale hjelpekonvoien på vei til Gaza varierer.

Ifølge Al Jazeera skal 16 være drept og 30 såret. Andre TV-stasjoner opererer med fra 2 til 14 drepte.

Tre nordmenn skal være om bord. Skudd Videoen viser hvordan kommandosoldatene tar seg om bord på lederskipet, det tyrkiske passasjersskipey Mavi Marmara med plass til 600 mennesker.

Man kan høre at det blir avfyrt skudd. Enkelte rapporter forteller at soldatene ble møtt med aktivister med kniver og økser.

Ifølge Al Jazeera, som er om bord, var det soldatene som åpnet ild uprovosert. Hva som er den virkelige versjonen er foreløpig usikkert.Soldatene tok seg om bord fra helikopter og fra båter.

- En provokasjon Israelske myndigheter har foreløpig ikke sagt noe offisielt om bordinga.

- Vi angrep ikke noe skip, vi fullfører bare israelske myndigheters avgjørelse om å forhindre at noe kommer inn på Gaza-stripen uten at det er koordinert med Israel, heter det i en uttalelse fra militæret i Israel, ifølge CNN.

- Flåten er en provokasjon ment til å de-legitmisere Israel. Hadde de virkelig ønsket å frakte gods inn i Gaza, kunne de gjort det via Israel slik det daglig gjøres, heter det videre i uttalelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer