Her styrter flyet

Unike bilder tatt like før flymaskinen traff vannet.

PÅ VEI NED: Dette bildet er tatt kort tid før US Airways-maskinen traff Hudson River. 155 mennesker overlevde ulykken. Foto: AP Photo/Trela Media
PÅ VEI NED: Dette bildet er tatt kort tid før US Airways-maskinen traff Hudson River. 155 mennesker overlevde ulykken. Foto: AP Photo/Trela Media Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Bilder av Airbus 320-maskinen som er på vei ned mot Hudson River i USA er nå offentlige.

155 mennesker berget livet etter heroisk innsats av de to i cockpiten, etter at et fly fra US Airways angivelig traff en flokk med gjess like etter avgang fra LaGuardia-flyplassen i New York i går kveld.

Maskinen fløy over tettbebygd område, uten særlig motorkraft og brann i minst en motor. Kapteinen foretok en brå manøver over Bronx og nødlandet flymaskinen i det iskalde vannet.

I løpet av minutter klarte samtlige passasjerer å berge seg ut på vingene og i flåter, før forbipasserende skip plukket opp de overlevende.

Dagen i går var en av de kaldeste i New York denne vinteren og flere av de overlevdene ble nedkjølt. Rundt 80 av de 155 om bord fikk behandling av helsepersonell etter ulykken.

Kaptein Chesley B. Sullenberger IIIblir hyllet som en helt av passasjerene, deres pårørende, flyselskapet sitt og av New Yorks befolkning. Hadde ikke piloten manøvrert flyet slik han gjorde, kunne ulykken fått en langt mer tragisk utgang. Ikke bare for passasjerene om bord i maskinen, men også for mennesker som var på bakken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer