<strong>PÅ VEI NED:</strong> Dette bildet er tatt kort tid før US Airways-maskinen traff Hudson River. 155 mennesker overlevde ulykken. Foto: AP Photo/Trela Media
PÅ VEI NED: Dette bildet er tatt kort tid før US Airways-maskinen traff Hudson River. 155 mennesker overlevde ulykken. Foto: AP Photo/Trela Media Vis mer

Her styrter flyet

Unike bilder tatt like før flymaskinen traff vannet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Bilder av Airbus 320-maskinen som er på vei ned mot Hudson River i USA er nå offentlige.

155 mennesker berget livet etter heroisk innsats av de to i cockpiten, etter at et fly fra US Airways angivelig traff en flokk med gjess like etter avgang fra LaGuardia-flyplassen i New York i går kveld.

Maskinen fløy over tettbebygd område, uten særlig motorkraft og brann i minst en motor. Kapteinen foretok en brå manøver over Bronx og nødlandet flymaskinen i det iskalde vannet.

I løpet av minutter klarte samtlige passasjerer å berge seg ut på vingene og i flåter, før forbipasserende skip plukket opp de overlevende.

Dagen i går var en av de kaldeste i New York denne vinteren og flere av de overlevdene ble nedkjølt. Rundt 80 av de 155 om bord fikk behandling av helsepersonell etter ulykken.

Kaptein Chesley B. Sullenberger IIIblir hyllet som en helt av passasjerene, deres pårørende, flyselskapet sitt og av New Yorks befolkning. Hadde ikke piloten manøvrert flyet slik han gjorde, kunne ulykken fått en langt mer tragisk utgang. Ikke bare for passasjerene om bord i maskinen, men også for mennesker som var på bakken.

Kapteinen har ikke gitt noen intervjuer enda, men han har forklart seg for etterforskere fra havarikommisjonen, sine egne sjefer og han har snakket med borgermesteren i New York, Michael Bloomberg.

<strong>MELLOM HUSTAK OG FASADER:</strong> Mange var vitne til at Airbus-maskinen traff Hudson River i går ettermiddag. Noe klarte også å ta bilder av flyet på vei ned elven før de traff vannet med en stor sprut. Foto: (AP Photo/Trela Media)
MELLOM HUSTAK OG FASADER: Mange var vitne til at Airbus-maskinen traff Hudson River i går ettermiddag. Noe klarte også å ta bilder av flyet på vei ned elven før de traff vannet med en stor sprut. Foto: (AP Photo/Trela Media) Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer