Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her styrter helikopteret i bakken

Amatøropptak fanget det dramatiske fallet i Syria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Amatøropptaket av det fallende helikopteret i Daraya i utkanten av Damaskus i Syria vekker oppsikt.

Opprørsgruppa Free Syrian Army hevder de i dag skjøt ned et militært helikopter tilhørende Assad-regimet som fløy over den beleirede hovedstaden.

Det er ingen offisielle verken vitner eller bekreftelser på hva som har skjedd med helikopteret, hvem det tilhører og hvem som eventuelt har skutt det ned, melder ITN.

Det har vært harde kamper i Daraya de siste dagene og opposisjonsgrupper har hevdet at Assad-helikoptre  har angrepet med «tønnebomber».

TØNNEBOMBE: Tønner fylles med granatsplinter og spesielt brennbar materiale. De dyttes ut av helikopteret og eksploderer når de treffer bakken eller bygninger og fører til massive ødeleggelser. Foto: AFP PHOTO/FADI DIRANI / NTB scanpix
TØNNEBOMBE: Tønner fylles med granatsplinter og spesielt brennbar materiale. De dyttes ut av helikopteret og eksploderer når de treffer bakken eller bygninger og fører til massive ødeleggelser. Foto: AFP PHOTO/FADI DIRANI / NTB scanpix Vis mer

Time.com skriver om det nye våpenet som rett og slett er tønner som fylles med granatsplinter og spesielt brennbar materiale. De dyttes ut av helikopteret og eksploderer når det treffer bakken eller bygninger og fører til massiv ødeleggelse i sin sprengningsradius.

I neste uke skal etter planen partene i Syria-konflikten møtes på nøytral grunn i Montreux i Sveits for å forhandle om fred.

En samling av opposisjonsgrupper har riktig nok trukket seg fra møtet, men skal ta endelig stilling i morgen, melder NTB.

Hele Norges coronakart