Her surfer han den 30 meter høye bølgen

Garrett McNamara skal ha smadret sin tidligere verdensrekord. - Som å kjøre snowboard i gigantiske fjell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den legendariske amerikanske surferen Garrett McNamara (45) sies å ha gjort det igjen. I går surfet han en bølge som vitner har anslått til å være hele 30 meter høy, skriver BBC.

Man må avvente ekspertenes dom, men i så fall har McNamara nok en gang satt verdensrekord. I november 2011 satte Garrett McNamara den forrige verdensrekorden, da han red en bølge på 24 meter.

I likhet med i 2011 foregikk gårsdagens rekordforsøk utenfor Nazaré på den portugisiske vestkysten mellom Porto og Lisboa, der en canyon i havbunnen skal gjøre bølgene ekstra store.

- Du kjører bare så fort. Det kan virkelig, virkelig sammenliknes med å kjøre snowboard i gigantiske fjell, sier McNamara til tv-kanalen ABC.

Surferen sier han er glad han ungikk et steinete område ved kysten.

McNamara begynte å surfe som elleveåring og ble proff seks år senere.

Selv hevder Garrett McNamara at han aldri har uttalt at bølgen han surfet i går var på 100 fot eller 30 meter. Han mener det er media som er hysterisk opptatt av dette.

- Jeg bryr meg ikke om hvor høy bølgen var. Jeg vil bare surfe. Dette målemaset kunne jeg ikke ha brydd meg mindre om, sier han, ifølge magicseaweed.com.