Her svartnet det

Her, ved Viken Energinetts transformatorstasjon på Smestad i Oslo, kortsluttet koblingsboksen. Dermed forsvant lyset for nærmere 125 000 innbyggere i Oslo og Bærum. I én time og seksten minutter svettet gutta foran datamaskinene. Da kom endelig strømmen tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Over midnatt i går var det ikke rapportert om skader som følge av strømstansen. Det var vaktene Per Danielsen, Egil Thoresen og Thor Egil Johannessen rimelig fornøyd med. Da Dagbladet kom til driftssentralen, unnet de seg en kopp kaffe etter at feilen var rettet opp noen minutter før.

  - Det var ikke noe gøy. Plutselig blinka det over alt. Da fikk vi en følelse av at noe riktig galt var skjedd, sa de.

  - Det var litt svetting her en times tid, vedgikk avdelingssjef Vidar Solheim ved Viken Energinett.

Levende lys

På legevakta i Oslo satt pasientene og ventet med stearinlys i hånda. På Nationaltheatret stasjon sto folk og ventet én time og et kvarter etter at toget skulle gått. Ved flere boligblokker i byen ble folk sittende fast i heisen. Mørkt og strømløst ble det i Oslo vest, øst og sentrum og Bærum vest.

  - Flaut?

  - Nei, man kan aldri gardere seg mot teknisk svikt, svarte Solheim, som trolig vil hyre inn eksperter i ABB for å finne årsaken til den største strømsvikten i Oslo og Akershus på over ti år, sier Solheim.

Trafikkstans

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer