Her svikter politikerne innbyggerne sine

53 kommuner får ikke styre økonomien selv. Gamvik kommune er Norges verste. Sjekk din kommune.

GAMVIKS FRAMTID: Dagens ordfører Marius Nilsen (Ap) stiller ikke til gjenvalg i Gamvik kommune. Dermed kan det bli spennende 12. september —  Elna Nilsen (Tverrpolitisk liste), Johnny Olaussen (Frp) og Torfinn Vassvik (Ap) kjemper om ordførerkjedet. De vil snu den negative trenden i kommunen. Foto: Per Jørgen Sørbø
GAMVIKS FRAMTID: Dagens ordfører Marius Nilsen (Ap) stiller ikke til gjenvalg i Gamvik kommune. Dermed kan det bli spennende 12. september — Elna Nilsen (Tverrpolitisk liste), Johnny Olaussen (Frp) og Torfinn Vassvik (Ap) kjemper om ordførerkjedet. De vil snu den negative trenden i kommunen. Foto: Per Jørgen Sørbø Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GAMVIK/OSLO (Dagbladet): Dagbladet har sett på den økonomiske styringen i norske kommuner. 

Kommunebørs-kåringen viser at den lille kystkommunen Gamvik i Finnmark kommer dårligst ut.

Kommunen har store lån, og ei gjeld som stadig øker, kommunen får ikke lenger styre sin egen økonomi, bedre blir det ikke av at utenlandsk arbeidskraft kan være på vei ut av kommunen.

- Den skakkjørte økonomien i kommunen er et resultat av feilslått fiskeripolitikk, ikke feilslått kommunepolitikk. Som kommunepolitiker handler det i grunnen om å planlegge sin egen død, eller utvikle kommunen for framtida, sier Arbeiderpartiets ordførerkandidat i Gamvik, Torfinn Vassvik.  

I Aukra kommune i Møre og Romsdal er situasjonen en annen. De drar stor nytte av å være ilandføringskommunen til Ormen Lange-feltet, og er ifølge kåringen Norges best styrte.

Sjekk din kommune her.

Oppreisning senket økonomien I lørdagssola i Gamvik står politikerne på torget for å sanke velgere. I år er det rekordmange lister til kommunevalget. Det er fordi folk er misfornøyde, forklarer Johnny Olaussen, leder i Gamvik Frp. De dannet liste i fjor, og håper nå på kommunestyreplass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer