Her svindler hun kiosken med tryllekunst

- Helt umulig å oppfatte hva som skjedde, sier daglig leder. Klarer du å avsløre trikset?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finnmark Dagblad): Sigaretthandelen på 2 200 kroner kunne endt med tap for Narvesen-kiosken i Lakselv dersom ikke daglig leder Asgeir Eriksen tidlig luktet lunta, skriver Finnmark Dagblad.

Nå advarer han andre næringsdrivende mot omreisende som «trikser vekk» penger på det han kaller en ekstremt dyktig måte.

Betalte for mye Eriksen, som er innehaver av kiosken sammen med Siv Aslaksen, var selv på jobb tirsdag kveld da to damer av utenlandsk opprinnelse besøkte kiosken.

Han la raskt merke til damene, og observerte at de gikk rundt i butikken og så etter overvåkningskameraer.

- Det hele virket som en innøvd prosedyre. Da de kom til kassa fortalte de at de ville kjøpe tre kartonger med sigaretter. Da jeg skulle ta betaling mente den ene damen at det ble litt for dyrt for henne, og hun ble da enig med damen hun hadde med seg om at hun skulle kjøpe den ene kartongen, forteller Eriksen.

De to kartongene med sigaretter kom på til sammen 2 200 kroner, og etter å ha presentert beløpet for damen fikk han overlevert en bunke med sedler.

- Jeg fikk en bunke 200-kronerssedler. Jeg telte pengene og oppdaget at hun hadde gitt meg 2 800 kroner til tross for at jeg hadde fortalt at kartongene kom på 2 200 kroner. Jeg ga derfor 600 kroner tilbake til damen, men da ble hun litt usikker og ville selv kontrolltelle de 2 200 kronene jeg holdt i hånda.

Advarte andre Eriksen forklarer at damen telte pengene, og viftet litt med dem før hun ga pengene tilbake til ham.

- Heldigvis telte jeg over pengene igjen, og da oppdaget jeg at jeg bare sto igjen med 1 000 kroner. Her var det noe muffens tenkte jeg, og jeg valgte å jage dem på dør, sier Eriksen, som legger til at de to damene stilte seg tilsynelatende uforstående til det hele.

Etter at damene hadde forlatt kiosken startet han og kompanjong Siv Aslaksen med å kontakte andre butikker for å advare om svindelen.

- Vi ringte også politiet men de hadde ikke hørt om denne typen svindel her i Finnmark, forteller Eriksen.