Her svømmer 100 000 kroner forbi barnefamilien

- En fantastisk opplevelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Arnt Helge Kristiansen var på fisketur med barna sine i Sagfjorden utenfor Hamarøy, da de plutselig så en finne som dukket opp i vannflaten.

Ikke visste de at det var verdens mest sjeldne og mest utrydningstruede tunfiskart som svømte fordi.

Se video øverst i saken.

Verdt rundt 100 000 kroner - Det var den siste fisketuren for sommeren med barna, og vi var på vei til land da vi så den. Det var en merkelig skapning. Vi har sett både nise og småhval, men dette lignet nesten på en liten hai. Det var en ordentlig turopplevelse, sier familiefaren til Dagbladet.

Seniorforsker ved Havforskningsinstituttet, Leif Nøttestad, sier til NRK, som først omtalte saken, at det er snakk om den sjeldne makrellstørjen, og at dette eksemplaret trolig er verdt rundt 100 000 kroner.

- Man kan få rundt 1000 kroner kiloen for den typen makrellstørje. Jeg regner med at den vi ser i videoen er rundt 100 kilo. Vi var litt usikre på om det var en sverdfisk eller en makrellstørje, men trekkene bekrefter at det var det sistnevnte. Det er flere tiår siden den sist ble observert så langt nord, sier Nøttestad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer