BÅTEN SANK:  Gummibåten syreren og babyen satt i gikk tom for luft utenfor kysten til den greske øya Lesbos, og mannen måtte svømme i land. Foto: Alkis Konstantinidis / Reuters / NTB Scanpix
BÅTEN SANK: Gummibåten syreren og babyen satt i gikk tom for luft utenfor kysten til den greske øya Lesbos, og mannen måtte svømme i land. Foto: Alkis Konstantinidis / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Her svømmer den syriske flyktningen i land i Hellas: - Det brøt ut panikk i båten

Reddet baby i land utenfor den greske øya Lesbos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - De overlevde begge to, både mannen og babyen, og de kom seg i land. Der ble de raskt tatt hånd om av hjelpearbeidere, så jeg fikk ikke bekreftet hva slags relasjon det var mellom de to. Men de var syrere, sier fotograf Alkis Konstantinidis til Dagbladet.

KAOTISK:  Det gikk hull på gummibåten da de syriske og afghanske flyktningene var rundt 100 meter fra land. Foto: Alkis Konstantinidis / Reuters / NTB Scanpix
KAOTISK: Det gikk hull på gummibåten da de syriske og afghanske flyktningene var rundt 100 meter fra land. Foto: Alkis Konstantinidis / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Lesbos er en av øyene som tar imot flest syriske flyktninger. Øya ligger rundt 10 kilometer fra Tyrkias fastland, og flyktningene var bare 100 meter fra land da gummibåten begynte å synke.

Det brøt ut panikk om bord i båten, men alle klarte å komme seg i land.

- Båten begynte å synke bakfra, så de bakerst i båten fikk panikk. Men de var ikke så langt fra land, sier Konstantinidis til Dagbladet.

Flyktningtragedie Imens flyktningene kjempet seg i land på Lesbos, rystet en ny flyktningtragedie øya Farmakonisi. Ifølge den greske kystvakten druknet minst 28 flyktninger utenfor øya i dag, da gummibåten deres kantret.

På torsdag var antallet som har druknet i Middelhavet i går 2748 personer.

Snart når det 3000 druknede.

EU-toppmøte Mens stadig flere flyktninger kommer til Europa, og dødstallene stiger, blir krisa i EUs asylsystem mer og mer alvorlig. Tyskland planlegger nå å gjeninnføre grensekontrollen, på grunn av det store antallet flyktninger som tar seg inn i landet. Bare i Munchen i går ankom 12 000 flyktninger.

Men Tyskland har sagt at de nok kommer til å ta imot hele 800 000 flyktninger før året er omme. Anslagene for Norge ligger på 14 000 til 16 000 flyktninger.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Mandag skal EUs innenriks- og justisministre møtes i Brussel. Da blir det klart om medlemslandene vil gå med på å refordele 160 000 av flyktninger som har kommet til Hellas, Italia og Ungarn. Spania og Tyskland skal ta imot over halvparten.

Den norske regjeringen har per nå ikke sagt at de vil delta i denne refordelingen av flyktninger.

- Norge vurderer de forslag som er og vil bli lagt fram  for diskusjon på møtet i Brussel på mandag, som jeg deltar på. Dette vil gi et viktig grunnlag for regjeringens videre behandling av hvordan Norge skal bidra for å løse de store utfordringene vi ser i Europa og nærområdene, sier justisminister Anders Anundsen i en uttalelse.