Her svømmer en hai-stim!

Filmet flere tusen hai rett utenfor badegjestene i Florida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bildene er skremmende nok. Rett utenfor de badende svømmer det tusenvis av hai.

Haiene førte til at strender i Florida i USA har vært stengt i flere dager.

Røde flagg på stranda betyr at du ikke bør bevege deg ut i vannet. Populære Juno Beach ble stengt tirsdag, men åpnet igjen onsdag.

- De hadde røde flagg over alt, men jeg tror bare haiene kom litt nærmere stranda enn de pleier, sier Rick Williams, sjefen å surfebutikken på Juno Beach til News4Jax.

Han forteller at han bare hadde sett grupper med 5-10 hai, men at enkelte surfere opplyste at de så hundrevis av hai i farvannet. TV-bildene viste det virkelige omfanget. Det var flere tusen hai som svømte rett utenfor badestrendene, mens folk fremdeles var i vannet.

19 år gamle Josh Cameron var ute og surfet tidlig onsdag morgen sammen med to venner ved Palm Beach. Han sier at han ikke har sett hei på flere uker, selv om advarsel-flagget var heist på stranda.

Dessuten er han ikke så redd for haiene.

- De bryr seg ikke om oss, og vi bryr oss ikke om dem, sier Cameron.

HER SVØMMER HAIENE PÅ STRANDA:  Badegjestene som er ute i vannet aner ikke om stimen med hai som passerte like utenfor Palm Beach i Florida tirsdag. Foto: SCANPIX/AP
HER SVØMMER HAIENE PÅ STRANDA: Badegjestene som er ute i vannet aner ikke om stimen med hai som passerte like utenfor Palm Beach i Florida tirsdag. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

- Skjer hvert år

De som ikke er beroliget av 19-åringen, kan høre på forskerne. De forteller at store stimer av hai passerer farvannet hver eneste vår på vei nordover hvor de tilbringer sommeren, melder Palmbeachpost.

Vi legger bare ikke merke til dem.

- Dette er jo absolutt en parallell til turistene, sier George Burgess, biologen og direktør for haiprogrammet ved Floridas naturhistoriske museum i Gainsville til lokalavisa.

- Dette gjelder jo ikke bare haier. Det er mengder av mindre fisk som gjør det samme, de kommer bare ikke på tv, sier forskeren.

Stort sett dreier det seg om svart-tippet hai.

- De er ikke de som vanligvis angriper mennesker, men de kan forveksle en fot med en fisk, sier Burgess.

Her svømmer en hai-stim!
DEERFIELD BEACH: TV-kameraene fanger opp haiene som passerer badestrendene i Florida USA.
FREMDELES ADVARSEL: Når haiene oppdages blir det heist rødt flagg på strendene i Florida. Her fra Juno Beach, som ble tømt ganske fort da advarselen kom opp. Fremdeles henger gul advarsel oppe, som betyr at folk må være oppmerksomme.
STENGTE STRANDA: Rødt flagg betyr; kom deg opp av vannet. På Juno Beach var det bare de som koste seg i sanda som ble igjen.