Her svømmer en hel delfinflokk med Ørjan og kompisene

- Det var helt sirkus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag ettermiddag fikk den erfarne undervannsjegeren Ørjan Dyrnes vist sine danske kompiser at det også kan være deilig å være dansk i Norge.

For da de fem dro ut for å undervannsjakte ved øya Grip utenfor Kristiansund, møtte de på en stor flokk med nysgjerrige, lekne delfiner.

Det var Tidens Krav som først omtalte saken.

- De stakk da vi stoppet båten. Men da vi senere ankret opp ved Godtarren så vi dem på nytt, drøye hundre meter fra oss. De holdt et show uten like, de hoppet opp over vannoverflaten og gjorde saltoer. Det var helt sirkus, forteller Ørjan Dyrnes til Dagbladet.

Dermed bestemte de seg for å kjøre båten et par hundre meter forbi flokken før de stoppet og gjorde seg klare til å hoppe i sjøen. Og etter 4-5 minuttene kom delfinflokken mot dem.

Svømte to meter fra dykkerne - De var helt innpå oss, tydelige nysgjerrige. De svømte bare to meter fra oss, og kom i flokker på opptil tjue samtidig. Det var en fantastisk opplevelse!

Dyrnes er en erfaren undervannsjeger og har gjort mange dykk. Men aldri før har han opplevd noe liknende.

- Jeg har ikke sett noe så heftig som dette før. Disse delfinene var tydelig i trekk, og de var veldig lekne. Det er første gang jeg har opplevd en så stor flokk delfiner.

Selv om gleden over å se delfinene var stor, innrømmer Dyrnes at han i begynnelsen også var litt skeptisk til å bade med dem.

- Vi hørte plystrelyden av dem i mange minutter før de kom, og da var jeg litt skeptisk og veldig spent. Men det var ikke noe problem. Da vi var i vannet, var det på deres premisser. Vi tilnærmet oss ikke dem, de kom til oss. Det var tydelig at de hadde hørt oss og kom bort for å sjekke oss ut, sier Dyrnes.

Fikk lykkefølelse De fem kompisene svømte med delfinene i rundt ti minutter, før flokken svømte videre.

- Danskene var fra seg av lykke. Det tok litt tid før vi landa etterpå. Dette er en «once-in-a-lifetime»-opplevelse. Det er dyr som streifer over lange perioder. Dette har jeg drømt om lenge. Får jeg noen gang oppleve det igjen, er det en bonus.

- Hva følte du da du skjønte at drømmen din gikk i oppfyllelse?

- Når det skjer, blir du veldig fanga i øyeblikket. Etter at første skepsis la seg, og jeg fant ut at det var trygt, lå jeg bare der og nøt og koste meg med det som skjedde. «Hvor fett er ikke dette her?!» tenkte jeg.

- Du får et bra adrenalinnivå og lykkefølelse etterpå, og går bare rundt og smiler hele tida. Sånn er jeg litt fortsatt. Mange reiser jo til Karibien for å oppleve dette, så at man kan gjøre det her, så langt nord i Norge, er helt utrolig!