Her svømmer hvithaien fire nautiske mil utenfor kysten av Florida

- Det skremmer meg litt, sier strandgjest.

BLINKSKUDD:  Hvithaien ble fotografert fire nautiske mil utenfor kysten av Florida av forskere som egentlig var på flytur for å kartlegge retthval. FOTO: Florida Fish and Wildlife Conservation Commission, taken under NOAA research permit #15488
BLINKSKUDD: Hvithaien ble fotografert fire nautiske mil utenfor kysten av Florida av forskere som egentlig var på flytur for å kartlegge retthval. FOTO: Florida Fish and Wildlife Conservation Commission, taken under NOAA research permit #15488 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Under en kartlegging av retthval utenfor kysten av Florida 24.mars i år, oppdaget forskerne ved Florida Fish and Wildlife Research Institute en hvithai.

- Skremmer meg litt Hvithaien befant seg da fire nautiske mil utenfor Atlantic Beach i Florida, skriver institutten på sin egen Flickr-konto.

- Det skremmer meg litt. Jeg ville nok ikke gått i vannet etter å ha sett det, sier en av strandgjestene, Joanna Chapman, til CBS Action News Jax.

Men det er ingen grunn til å bli skremt, hevder sjefen for University of North Florida Shark Biology Program, Jim Gelsleichter.

- Hvithaiene som ble merket av OCEARCH(en organisasjon som forsker på hvithai, journ.anm) kom veldig tett på kysten, spesielt i surfeområdet ved Jacksonville Beach, men de har ikke utgjort noe problem, sier Gelsleichter.

Rekordmange angrep At badenymfer, surfere og andre som bruker havet mye er litt bekymret, er kanskje ikke så veldig rart. I fjor var det nemlig rekordmange uprovoserte haiangrep.

Det er «Det internasjonale arkivet for haiangrep», en global database over haiangrep ved Universitetet i Florida, som har hentet inn tallene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer