Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her synger Arbeiderpartiets Jan Bøhler jula inn

«Når julegrana tennes i stortingsvrimmer'n, da blir det ro i landet, og ikke like langt til himmer'n».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det vakte mye oppmerksomhet da Arbeiderpartiets Jan Bøhler kunne presentere en musikkvideo for å hylle Groruddalen, midt under valgkampen i 2013. Og da han slapp en musikkvideo om utendørstrening tre dager før valget i år.

Nå har lederen for Oslo Arbeiderparti lagt ut nok en musikkvideo på YouTube. Denne gang synger han jula inn fra vandrehallen på Stortinget, sammen med barn og ungdom fra Groruddalen.

Rød, blå, grønn og gul Den nye julelåta heter «Bare Ha Jul», og er skrevet og komponert av Bøhler selv, mens unge fra Groruddalen har hjulpet til med miks og produksjon.

Låta innledes slik:

«Når julegrana tennes i stortingsvrimmer'n, da blir det ro i landet, og ikke like langt til himmer'n.»

Deler av refrenget går som følger:

«Nå vil vi alle sammen bare ha jul, rød og blå og grønn og gul. Nå vil vi alle sammen ha jul, sær og blid og sur og kul.»

Juleglede i drabantbyen Bakgrunnen for låta forklarer Bøhler slik overfor Dagbladet:

- Jeg har en veldig fin følelse av at det er julestemning i hele byen, og at den strekker seg fra Groruddalen til Stortinget.

Bøhler forteller at de unge fra Groruddalen er glade for å kunne vise at de også har glede av jula, selv om de har minoritetsbakgrunn og ikke er kristne.

- Det har vært så mange debatter i løpet av året som har gått, hvor det er blitt brukt ord som «ghetto» om Romsås. Jeg synes det er fint å vise fram juleglede innerst i drabantbyen også, sier Bøhler.

Annerledes julestemning Han mener dette er en måte å skape trygghet for hverandres kultur.

- Dette viser en litt annerledes julestemning, men det er viktig, synes jeg da.

- Det er mange som har bidratt i denne videoen, og dette er veldig gode, fine ungdommer, som har mye å fare med, sier Bøhler, som tror flere av ungdommene har en framtid innenfor musikkindustrien.

Han inviterte dem til Stortinget for å korte ned avstanden til politikerne.

- Mange av dem har en bakgrunn hvor de ikke er vant til en sånn nærhet til oss som driver med politikk. Derfor er det veldig gøy å gjøre sånne ting sammen med dem. De trenger å føle seg som en del av storsamfunnet, sier han.

Mer nærhet Jula er en fin anledning til å prosjekter som dette, synes Bøhler.

- Vi er ekstra avslappet i jula, når vi bare er ferdige å handle pakker og har mer nærhet til hverandre, sier han.

Det samme gjelder mellom representantene for de ulike politiske partiene på Stortinget, mener Bøler, som har et ønske om at det er mulig å beholde litt av denne nærheten resten av året også.

- Jeg synes det er viktig å se litt på tvers av røde, blå, grønne og gule, og at vi prøver å holde på dette hjertet for hverandre resten av året også.

Jan Bøhlers musikkvideo fra 2013 fikk for øvrig terningkast én av Dagbladets anmelder.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media