Her taper du, Røkke

KIEL/OSLO (Dagbladet): Røkkes nye yacht blir som ei snekke i forhold til superyachten som søndag la ut fra kaia i Kiel. Båten har en besetning på 120, 40 personlige tjenere, egen ubåt og vegger i rent gull.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Firmaet FRITO fra Porsgrunn har fått føle den overdådige luksusen på nært hold. Ti mann fra firmaet var med på å legge dørken på skipet. Arbeidet med å legge teak, som er tre av ypperste klasse, tok over tre måneder.

- Båten - hvis du kan kalle den for båt, da - er helt vanvittig rå! Etter det vi har fått vite koster den to milliarder, og det synes med alt det gullet, sier en mektig imponert Jan Kvideland.

«Skyskraper»

- Akterut har eieren to tenderbåter, på rundt 30 fot til 10- 12 millioner stykke, for å komme seg til land dersom det blir for grunt i Monaco, fortsetter han.

Kjell Inge Røkkes million-yacht kan vanskelig måle seg med milliardyachten, som trolig ender opp et sted ikke langt fra Den persiske golfen.

- «Mipos» har ni dekk, mens Røkkes yacht bare har fire. Rominnholdet blir dermed åtte- ni ganger så stort, sier porsgrunnsmannen.

Det tyske skipsverftet HDW i Kiel, som blant annet bygde yachten «Christina» til selveste Onassis, står bak oppførelsen av gigantyachten. «Ingen vet» hvem som eier yachten, og HDW vil ikke si noe om eieren. Lokalavisa i Kiel, Kieler Nachrichten, skriver at det er den saudiarabiske kongefamilien som har kjøpt båten.

Munnkurv

Familien vil da få selskap av 40 tjenere og en besetning på 120. Det skal også være en ubåt til disposisjon for passasjerene, dersom det blir for kjedelig å speile seg selv i gullveggene.

- Vi har fått munnkurv av vår klient og forsøker å holde det meste om båten så hemmelig som mulig, sier informasjonsdirektør i HDW, dr. Juergen Rohweder, til Dagbladet.

Yachten har ligget under presenning i i Kiel siden oktober. Først på søndag kom den fram i lyset.

- Da dro den på sjøen for tekniske undersøkelser, opplyser dr. Rohweder.

DOBBELT SÅ STOR: Rundt to milliarder kroner skal det ha kostet å bygge «Mipos». Røkkes yacht blir liten i forhold til kolossen på 140 meter.