PARODI: Under siste møte i stortingsgruppa til Arbeiderpartiet lure nestleder Hadia Tajik, og flere andre, partileder Jonas Gahr Støre. De var inspirert av det mye omtalte kabinettmøtet til Donald Trump, og fikk en tilsynelatende utilpass Støre til å bryte ut i latter. Video: CNN / Arbeiderpartiet Vis mer

Her tar Aps' stortingsgruppe «en Trump»: - Morsomt å se at Jonas ble veldig ubekvem

Ble inspirert av Donald Trumps kabinettmøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag forrige uke hadde stortingsgruppa til Arbeiderpartiet en siste samling før sommeren.

Det møtet kunne by på litt mer latter enn vanlig.

Inspirert av Trump

Stortingsrepresentant Hadia Tajik og flere andre Arbeiderparti-kolleger satt i kantina på Stortinget onsdag forrige uke å snakket om Donald Trump sitt første fullsatte kabinettmøte, der hans kabinett-medlemmer skryter hemningsløst av ham.

ROSES: Trump innledet kabinettmøtet ved å la medlemmene introdusere seg selv. Det resulterte i en svært uvanlig scene, ifølge ekspertene. Video: CNN / AP Vis mer

Tajik forteller at de synes kabinettmøtet var underholdende, og forteller at de fant ut at de ønsket å gjøre noe liknende selv.

Se resultatet i videoen øverst i saken.

- Vi snakket om møtet og lo av det. Noen ytret først som en spøk at vi burde utsette Jonas (Gahr Støre) for det samme. Vi lo, men så sa jeg at det gjør vi, sier Ap-nestleder Hadia Tajik til Dagbladet.

- Han blir ubekvem

Tajik forteller at hun spurte Ap-representanter i forkant av møtet om de ville si noe. Også fikk de en til å filme alt. Videoen la Tajik ut på sin Facebook-side med tittelen «Jonas blir trumpet» i ettermiddag.

- Det jeg synes er morsomt, er at Jonas ble veldig ubekvem. Debattene høres ikke akkurat sånn ut til vanlig. Han skjønte at det ikke var som det skulle være, sier Hadia Tajik, og sier det ikke er vanlig at partilederen får så mye skryt.

ARBEIDERPARTIET: Nestleder Hadia Tajik. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ARBEIDERPARTIET: Nestleder Hadia Tajik. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Er det et forsøk på å gjøre narr av Trump?

- Først og fremst har vi det moro med gode kolleger, og det var kjekt å utsette Jonas for dette. Det var morsomt å se at det ble mer og mer ubehagelig for ham. Det var det beste med det hele, sier Hadia Tajik og legger til:

- Det var mange som var kreative med hva de sa. Det var kjekt.

Jonas Gahr Støre sier dette var «litt vel mye».

- Selv om vi pleier å være hyggelige med hverandre i Arbeiderpartiet, var dette litt vel mye. Jeg forsto raskt at her var det noen som hadde bestemt seg for å tulle med meg. Men litt humor i en ellers ganske politisk hverdag er bare gøy, skriver Støre i en SMS til Dagbladet.

- Som en reality-serie

Det var tirsdag forrige uke Donald Trump kabinettet samlet til et møte i Det hvite hus.

Det er vanlig at presidenten sier noe kort, fotografer tar bilder og journalister stiller spørsmål før dørene lukkes. Det skjedde ikke.

Istedet ga Trump ordet til alle rundt bordet. Samtlige skrøt hemningløst av presidenten, mens Trump satt og gliste bredt.

CNN-redaktør Chris Cillizza, som har bred erfaring som politisk journalist, sammenliknet tirsdagens møte med Trumps berømte realityserie.

- Det hele minnet meg in en scene fra styrerommet i «The Apprentice», skrev Cillizza i en kommentar forrige uke.

I realityserien forsøkte flere titals håpefulle å få en jobb hos den da verdenskjente foretningsmannen Donald Trump. Cillizza ser likehetsregn mellom praktikantenes holdninger, og kabinettets.

- Donald Trumps favoritt-samtaleemne er Donald Trump. Den beste måten å snakke om Donald Trump, dersom du vil arbeide for ham, er å rose Donald Trump. Desto mer overdrevet, desto bedre, skrev ham.