Her tar Arian (7) farvel med storebror

Knivdrepte Watan (17) gravlagt i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RYKKINN (Dagbladet.no): Et eneste, fatalt øyeblikk var alt som skulle til. Forrige søndag ble Watan Faramarzi (17) knivdrept på en lekeplass på Rykkinn i Bærum. Livene til alle som sørget sammen i begravelsen i dag, blir aldri det samme.

- Jeg drømmer om at det er oss to igjen. Livet må gå videre, men det er så hardt uten deg, sa bestevennen Arman Palani ved kisten, som var dekket av roser og det kurdiske flagget.

- En god venn

Flere hundre hadde møtt opp i begravelsen ved Haslum gravlund og fulgte kisten i prosesjon til graven. Det ble en rørende seremoni, der venner, familie og lærere lyste fred over hans minne. Watan ble beskrevet som en glad gutt som levde hver dag fullt ut, han hadde glimt i øyet og smilte hele tiden

- Kjære Watan. Hadde du ennå vært her, hadde vi ledd av noe du sa. Jeg skulle ønske du var her med oss, du spredte slik glede. Men Gud ville ha sin engel tilbake, sa vennen Jonas.

- Du flyktet fra hjemlandet til fred, frihet og trygghet i Norge. Derfor er det ekstra trist at du er borte. Vi glemmer aldri ditt pågangsmot. Du var en god sønn, en god bror, en god venn, sa venninnen Jian Palani.- Bær aldri våpen
Hun la også stor vekt på at det lille lokalsamfunnet kunne lære av det som hadde hendt. De fleste som var tilstede, kjente både Watan og 18-åringen som drepte ham.

- Hadde Watan vært her nå, ville han ha ønsket at vi skulle lære av dette. Bær aldri våpen, bær aldri kniv, ville han sagt. Hold dere unna konflikt, sa Jian.

Her tar Arian (7) farvel med storebror

Jian og de andre vennene til Watan var ikledd hvite t-skjorter med et sort trykk med bildet av 17-åringen, og hvil i fred over bildet. De hadde solgt t-skjortene for 100 kroner, og overskuddet gikk til kranser, lys og blomster.

- Vi har hverandre, og nå må vi gjøre det beste ut av det, sa Jian Palani til Dagbladet.no.

Etter jordfestelsen reiste gravfølget til åstedet hvor Watan ble knivstukket. Deretter gikk prosesjonen videre til Rykkinnhallen hvor det var pyntet til minnestund.

LILLEBROR ARIAN TAR FARVEL MED STOREBROR WATAN FARAMARZI: Her står han sammen med storebrorens bestevenner Abdi Rahman (bak) og Arman Palani (bak til høyre). Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
LILLEBROR ARIAN TAR FARVEL MED STOREBROR WATAN FARAMARZI: Her står han sammen med storebrorens bestevenner Abdi Rahman (bak) og Arman Palani (bak til høyre). Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
SAMLES I SORGEN: Flere hundre venner og familie fulgte Watan Faramarzi til graven på fredag.
DREPT: Watan Faramarzi (17).
SIER FARVEL TIL BESTEVENNEN: - Livet må gå videre, men det er så hardt uten deg, sier Arman.