Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her tar Barry et siste farvel med Kevin (24)

Drept soldat hadde kjolepakt med kompisen.

ET KNALLGULT FARVEL: Barry Delaine tok et siste farvel med bestekompisen i dag. Fargevalget er noe utradisjonelt for en begravelse. Foto: REUTERS/David Moir/SCANPIX
ET KNALLGULT FARVEL: Barry Delaine tok et siste farvel med bestekompisen i dag. Fargevalget er noe utradisjonelt for en begravelse. Foto: REUTERS/David Moir/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Den skotske soldaten Kevin Elliott (24) ble drept i tjeneste i august. Elliott var stasjonert i Afghanistan, og ble drept i Helmand-provinsen 31. august. Bomben drepte også Stuart Millar (40) fra Inverness.

Begravet i dag
I dag ble den 24 år gamle soldaten begravet i den skotske byen Dundee. Rundt 400 hadde møtt opp for å ta et siste farvel med soldaten Elliott i kirken. Flere hundre ble stående utenfor. Det var Elliotts far, Sandy, som ledet begravelsen, skriver stv. Blant de frammøtte var  Kevins bestevenn Barry Delaine.

Pakt
Under begravelsen kom det fram at de to hadde en noe spesiell pakt. Dersom en av dem døde, skulle den andre møte opp i begravelsen iført en kjole, skriver Reuters.
En militær kilde bekrefter denne pakten overfor nyhetsbyrået Reuters. Bestekompisen hadde vært kreativ med både fargevalg og modell.
I dag troppet han opp til begravelsen i den skotske høstsola iført en knallgul, tettsittende og til dels utfordrende kjole, i sterk kontrast til alle de mørke klærne.
Mange av de andre som var tilstede hadde valgt å bære skotskrutete bånd med teksten: Kevin Elliott-vår helt, ifølge BBC.

Vurderte å slutte
Elliott hadde vært i den skotske hæren siden 2002, og hadde tidligere vært i Irak og Nord-Irland før han ble sendt til Afghanistan. Han og Millar var på fotpatrulje da de ble drept under et rakettangrep.
Tidligere i år var Elliott fast bestemt på å slutte, men ombestemte seg fordi han ville savne soldatkameratene.

TRØSTET HVERANDRE: Elliotts kamerater trøster hverandre etter begravelsen. Foto: REUTERS/David Moir/SCANPIX
TRØSTET HVERANDRE: Elliotts kamerater trøster hverandre etter begravelsen. Foto: REUTERS/David Moir/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media