Her tar bussen og bilen «en Fleksnes»

Stillingskrig i Tromsø-trafikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Nordlys/Dagbladet): Bussjåføren ligger på hornet for å få bilen til å rygge. Sjåføren av bilen lurer på hva bussen gjør i hans kjørebane.

Situasjonen var som hentet ut av den legendariske Fleksnes-episoden «Trafikk og panikk».

- Jeg forstod ikke hva han ville. Han hadde jo god plass til å kjøre forbi i sin egen kjørebane, sier sjåføren av bilen til Nordlys.

Hendelsen skjedde rundt 23.30 fredag kveld i Tromsø sentrum, ved krysset Storgata / Peder Hansens gate.

Flere personer var vitne til episoden, og sto i krampelatter det drøye minuttet det tok før bilen rygget.

- De sto bare og stanget. Begge nektet å flytte seg, sier Nordlys-journalist Katarina Goldfain Johnsen som var på stedet.

- Så begynte bussen å fløyte kraftig og lenge. Det var faktisk en veldig artig situasjon, sier Goldfain Johnsen.

- God plass Den mannlige sjåføren forteller at han kom kjørende sørover da rute 42 fra Nobina brått stod rett foran bilen, i hans kjørefelt.

Bussen måtte legge seg ut i motsatt kjørebane på grunn av at mange biler stod parkert langs veien, og den måtte ha rom for å svinge ned Strandveien.

- Men det var god plass til at vi begge kunne passere. Minst en halvmeter klaring. Derfor forstod jeg ikke hva han ville, sier sjåføren.

Blinket med lysene Bussjåføren stod på hornet og blinket med lysene.

- Hornet hørte jeg først ikke. Jeg hadde radioen på, og bilen er tett. Men da jeg skrudde av radioen og rullet ned vinduet for å finne ut hva som foregikk, hørte jeg hornet. Samtidig begynte passasjerer å komme ut av bussen. «Vi skal ikke ha krig her heller», tenkte jeg, og bakket ut bilen, sier han.

Bussjåføren kjørte.

- Og da kjørte han på sin side av veien uansett, mener sjåføren.

Oppgitt Tillitsvalgt Lars Arne Gundersen i Nobina blir oppgitt av videoen.

- Jeg tenker at her sitter det en kar i en bitteliten personbil og er arrogant. Det er gode grunner til at vi helst ikke vil rygge bussen. Vi har ryggekamera og erfarne sjåfører, men mye kan skje. Da risikerer sjåføren å bli hengt ut, miste førerkortet og jobben.

Bussen i videoen er en av de lengste modellene Nobina bruker, på 14 meters lengde og 2,5 meters bredde.

- Vi har en akselsavstand på 7,5 meter, da krever det mye plass rundt svingene. Vi må helt ut i andre kant av veien. I tillegg står det biler parkert langs veien, og det er dårlig brøyting.

Gundersen sier det ofte ender med at bussen blir stående og vente.

- Vi setter enormt pris på de bilistene som gir oss plass.

Sjåføren er på sin side litt overrasket over hendelsen.

- Det var veldig hissig, synes jeg. Og sjåføren var en voksen kar. Hadde det vært en ungdom som akkurat hadde fått lappen, kunne jeg ventet noe slikt. Men ikke av en voksen mann.