Her tar Danmarks statsminister «selfie» med Obama og Cameron

Bildet går verden rundt.

SELFIE: Her tar Helle Thorning-Schmidt (i midten) selfie sammen med USAs president Barack Obama (t.h) og den britiske statsministeren David Cameron. TIl høyre sitter førstedame Michelle Obama. Foto: AFP Photo/Roberto Schmidt/NTB Scanpix
SELFIE: Her tar Helle Thorning-Schmidt (i midten) selfie sammen med USAs president Barack Obama (t.h) og den britiske statsministeren David Cameron. TIl høyre sitter førstedame Michelle Obama. Foto: AFP Photo/Roberto Schmidt/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Smile Mr. President!»

Tok «selfie» Det skriver den danske avisa Ekstra Bladet om bildene som nå går verden rundt fra minneseremonien for Nelson Mandela i Sør-Afrika i dag.

Bildene viser Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt med mobiltelefonen framme for å ta en såkalt «selfie» sammen med USAs president Barack Obama og britenes statsminister David Cameron.

Den britiske avisa Daily Mail spør undrende om dette virkelig er tidspunktet for en selfie. En «selfie» er et selvportrett tatt med mobiltelefonen, og er kåret til årets ord av Oxford-ordboka.

På bildet ser det ut til at de tre statslederne kommer godt overens, mens USAs førstedame Michelle Obama tilsynelatende ser mindre fornøyd ut mens hun holder et våkent øye med sin mann.

Den danske avisa BT bemerker at den danske statsministeren trolig hadde fått dagens beste plass, og skriver at det er uklart hvordan hun klarte å sikre seg den prominente plassen mellom Vestens mektigste menn.

Erna hilste på mange Norges statsminister Erna Solberg (H) var også tilstede i Sør-Afrika. Der hilste hun på en rekke statsledere, inkludert Cameron og Frankrikes statsminister François Hollande - men hun tok ingen selfie, opplyser hun selv til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer